Maupay se vrací do Brentfordu

02/09/2023 4 Od Riči

Trápící se útočník Neal Maupay přeci jenom opustil Everton. Na hostování s opcí zamířil do Brentfordu, kde již dříve působil.

Tento 27letý fotbalista naskočil v letošní sezóně do tří ze čtyř možných zápasů za Everton. V posledním z nich, ve středu, kdy Everton porazil Doncaster 2:1 v Ligovém poháru, si připsal asistenci.

Po letních příchodech útočníků Chermitiho, Beta a Danjumy se však stal čtvrtou nebo dokonce pátou volbou do útoku, a proto se rozhodl využít nabídku ze svého bývalého klubu, který v minulé sezóně skončil na velmi solidním devátém místě v Premier League.

Maupay působil v Brentfordu v letech 2017 až 2019, kdy klub hrál ještě druhou anglickou ligu. Během těchto tří let odehrál 95 zápasů, v nichž vstřelil 41 branek a připsal si 14 asistencí. Následně přestoupil do Brightonu, odkud se v loňském létě přesunul za 12 milionů liber na Goodison Park.

Angažmá v Evertonu mu ale vůbec nevyšlo. Nepodařilo se mu prosadit do týmu ani pod manažerem Frankem Lampardem, ani pod jeho nástupcem Seanem Dychem. Během 32 zápasů minulé sezóny vstřelil pouze jednu branku a na další dvě další přihrál.

Pokud Brentford, který bude bez své suspendované útočné opory Ivana Toneyho až do ledna, nevyužije během Maupayova hostování opci na přestup, Francouz se po skončení aktuální sezóny vrátí zpět do Evertonu, s nímž má platný kontrakt až do roku 2025.

(foto zdroj: evertonfc.com)