Gray si vytrucoval přestup k Saudům

07/09/2023 3 Od Riči

Mocné saudské dukáty zacinkaly na konci přestupového období i v Evertonu, když Al-Ettifaq koupil do svých řad Demaraie Graye.

Oficiální částka za přestup zůstává utajena, ale média odhadují, že činí kolem deseti milionů liber. To je zajímavá suma za hráče, jehož smlouva s Evertonem by vypršela příští rok a za něhož klub původně zaplatil pouhých 1,7 milionu liber. Gray navíc odmítal nadále hrát za Everton.

Manažer Sean Dyche už předevčírem veřejně zkritizoval Grayův přístup. Pro oficiální klubovou stránku uvedl, že hráč již dříve v létě informoval Everton dohodnutém odchodu a že do uzavření celého přestupového procesu nebude trénovat.

Držet v týmu nespokojeného a trucujícího Graye, i přes jeho platnou smlouvu s Toffees, bylo nerealistické, a tak si 27letý křídelník nakonec vynutil svůj kýžený přestup.

Po Grayově odchodu má však Everton k dispozici pouze 21 hráčů do pole, což je nedostatečný počet pro náročnou Premier League. Je tedy pravděpodobné, že klub bude muset minimálně znalyzovat trh s volnými hráči.

Gray přišel do Evertonu v roce 2021 z německého Bayeru Leverkusen. Během dvou let odehrál 75 utkání vstřelil 12 branek a přidal šest asistencí. Jeho často výkonnost kolísala, ale fanoušci si budou pamatovat několik jeho okamžiků, včetně krásných gólů proti Arsenalu a Manchesteru City, a také asistenci na gól Calverta-Lewina, který v minulé sezóně znamenal obrat v domácím zápase proti Crystal Palace a zachránil Everton od sestupu.

(foto zdroj: evertonfc.com)