Další exodus Evertonských žen

03/07/2022 12 Od Karamela

K trojlístku dříve oznámených odchodů (Gauvin, Emslie, Magill)  se v uplynulém týdnu přidal čtyřlístek: Turner, MacIver, Pattinson a Clinton.

Danielle Turner opustila klub se slzami v očích po 15 letech věrné služby. Za Everton odehrála 88 utkání, převážně na pozici levého wing backa, skórovala 17 krát. Posledních pět let také zastávala roli kapitánky Evertonu. Legendárním zůstane i její výkon ve 4. kole FA Cup 2014/15, kdy zaskočila v penaltovém rozstřelu za zraněnou brankářku a pomohla Evertonu postoupit dále. Její výkony v poslední sezóně možná nebyly takové, jaké si je představovala a na jaké byla dříve zvyklá  (ale ruku na srdce, čí výkony takové byly?), v každém případě na hřišti vždy odevzdala pro úspěch Evertonu maximum.

Alexandra MacIver strávila mezi tyčemi Evertonu dva roky, v průběhu kterých zasáhla celkem do 38 utkání. Rychle se etablovala do role klubové jedničky a nakoukla i do seniorské reprezentace. Po vypršení smlouvy se přesouvá do Manchester City, kdy již v minulosti působila v týmu akademie.

Poppy Pattinson dorazila na Walton Hall Park z Bristolu v roce 2020. Hrála převážně na pozici levého wing backa a objevila se celkem v 28 utkáních, převážně v posledním roce. Do listiny střelkyň se jí zapsat nepodařilo.

Grace Clinton zatím svůj odchod ohlásila jen na sociálních sítích, klubem v době vzniku tohoto příspěvku oznámen nebyl. Devatenáctiletá hbitá a nadějná záložnice strávila v Evertonu 7 let, z toho v prvním týmu se začala objevovat od roku 2020. Zahrála si ve 12 utkáních, míč do sítě se jí dopravit nepodařilo.