Everton propustil Tarashaje

13/10/2020 0 Od Riči

Nizozemský klub FC Emmen předčasně po roce ukončil původně dvouleté hostování Shaniho Tarashaje, kterého následně Everton propustil.

25letý ofenzivní hráč přestoupil na Goodison Parku v zimě 2016 ze švýcarského Grasshopperu Curych za tři miliony liber. Nákup tehdejšího manažera Roberta Martíneze si ale nikdy za první tým Blues nezahrál, i kvůli přetrvávajícím zraněním absolvoval pouze tři neúspěšná hostování v Grasshopperu, Eintrachtu Frankfurt a právě Emmenu, kde během roku neodehrál ani jeden zápas.

Everton paradoxně loni s Tarashajem o rok prodloužil smlouvu do léta 2021, aby Emmen mohl rozložit náklady na jeho plat na dva roky místo jednoho. Švýcar původně s Evertonem uzavřel kontrakt s týdenním příjmem ve výši 15 tisíc liber, což ročně dělalo 780 tisíc liber. Emmen měl za dva roky pokrýt 500 tisíc z platu, zbylých 280 tisíc potom Everton.

Po ukončení hostování v Nizozemsku vázala tedy Tarashaje na Goodison Parku smlouva na rok, Everton ale kontrakt za nezveřejněných finančních podmínek vypověděl.