Everton Women v přípravných zápasech

31/08/2020 1 Od Karamela

Everton women sehrály tři přípravné zápasy.

V prvním prohrály na půdě Manchester City (aktuálních vicemistryň WSL) 5:1. Willie Kirk mohl velmi přesně sledovat, co ještě chybí Evertonu do výkonu hodného ligové špičky. Prakticky při všech gólech Citizens byla naše obrana na hřišti jen do počtu. Čestný gól Evertonu zajistila Simone Magill. Potěšitelné je, že v zápase se postupně objevily všechny nové posily, kromě čerstvě dorazivší Claire Emslie.

Druhým  zápasem bylo utkání na Finch Farm s Blackburn Rovers Ladies FC. (7. místo v Championship 2019/2020). Zde si už naše hráčky spravily chuť a po přesvědčivém výkonu vyhrály 5:0. Do listiny střelkyň se zapsala letní posila, stoperka Rikke Sevecke, dále  Elise Hughes, dvakrát hlavou Megan Finnigan a obraně Rovers prostě utekla a skórovala Grace Clinton. Na rozdíl od mače s Citizens zápas jasně ukázal kvality, na kterých může Everton v novém ročníku stavět.

Posledním přípravným zápasem bylo domácí utkání s Durhamem (3. místo v Championship 2019/2020). Divoké kočky z Durhamu byly zničené poměrem 5:0. Destrukci začala Megan Finnigan, po ní svým prémiovým evertonským gólem pokrčovala Nicoline Sørensen a v závěru zápasu se dvakrát prosadila střídající Chantelle Boye-Hlorkah a jednou Izzy Christiansen.

Příprava je u konce, nový ročník WSL může začít. Jak si v něm evertonské dámy povedou? Podaří se jim skončit v pětici nejlepších? To nám může naznačit již první kolo v Bristolu v neděli 6.9. Podle přípravných zápasů se zdá, že  o góly nebude nouze. Věřme, že budou převážně do sítě soupeřek. COYBW!