Gomes hostuje v Lille

02/09/2022 0 Od Riči

André Gomes se bude pokoušet restartovat svou kariéru na hostování ve francouzském Lille, kam zamířil dva roky před koncem smlouvy v Evertonu.

Portugalského středopolaře získali Toffees z Barcelony původně na hostování v roce 2018, po úspěšné sezóně ovšem neváhali zaplatit jeho přestup až 22 miliónů liber. Bohužel Gomes si v listopadu 2019 nešťastně zlomil kotník po zákroku Son Heung-mina z Tottenhamu, a třebaže se do zápasového kolotoče vrátil již po 112 dnech, na své výkony před vážným zraněním už nikdy nedokázal navázat.

V následujících sezónách předváděl pouze letmé záblesky geniality, na hřišti se často trápil a marně se pokoušel získat zpět své sebevědomí, které je nezbytné pro jeho hru. Překážkou se také ukázaly opakované zdravotní problémy.

Už 29letý Gomes za čtyři roky v Evertonu naskočil do 100 zápasů s bilancí dvou vstřelených branek a sedmi asistencí. Je velmi pravděpodobné, že Toffees se s Lille podělí o jeho týdenní plat ve výši 100 tisíc liber.

Můžeme jen doufat, že portugalský sympaťák nalezne ve Francii potřebnou pohodu a fotbalem bude opět bavit sebe i své okolí.