MacIver prodloužila

15/03/2021 2 Od Karamela

Alexandra Elena MacIver, známá v evertonských kruzích jako „Sandy“ dnes prodloužila svůj evertonský kontrakt do konce června 2023.  Tím rozšířila seznam vítaných prodloužení klíčových hráček.  Dvaadvacetiletá rusovlasá strážkyně evertonské svatyně přišla do Evertonu v lednu 2020 z Jižní Karolíny. Tam hrála čtyři roky za univerzitní tým  Clemsonských Tigrů. Velmi rychle se vypracovala v evertonskou brankářku první volby a také se stala číslem dvě v brance anglického a britského výběru.

V brance si počíná s jistotou. Kirk oceňuje zejména její rychlost, fyzickou zdatnost a schopnost distribuce přihrávek. Není jistě náhodou, že po prohraném finále FA Cupu byla MacIver vyhlášena hráčkou zápasu. Vzhledem ke svému mládí je velmi pravděpodobné, že pod vedením schopného brankářského trenéra (jakým je ve Evertonu Ian McCaldon) se bude dále ještě zlepšovat.

Sama Sandy si spolupráci s Kirkem i s kolegyní Korpelou jakož i vůbec celý svůj pobyt na Walton Hall Park velmi pochvaluje. Její další profesní cíle nejsou malé: chce se stát reprezentační jedničkou a s Evertonem postoupit do Champions League. Myslím, že oboje se může stát realitou.