McCarthy přestoupil k Eagles

08/08/2019 0 Od Riči

28letý středopolař James McCarthy přestoupil rok před koncem smlouvy do Crystal Palace. Částka transferu je podle BBC tři miliony liber.

McCarthy působil na Goodison Parku šest let, během nichž odehrál 133 zápasů a vstřelil šest branek. Do klubu si ho přivedl manažer Roberto Martínez v létě 2013 za 13 milionů liber (tehdejší klubový rekord) po společném angažmá ve Wiganu. Nad nemalou cenovkou se mnoho lidí podivovalo, McCarthy však odpověděl nejlépe, jak mohl – výkony na hřišti. Ve své první sezóně na Goodison Park vytvořil skvělou středovou dvojici se zkušeným Garethem Barry a výraznou měrou se přičinil k pátému místu Evertonu v lize.

Následující dva ročníky ale Toffees pod taktovkou Roberta Martíneze klopýtali, v lize dvakrát skončili na 11. místě, a tak španělského manažera potkal vyhazov. McCarthy pod novým manažerem Ronaldem Koemanem vyhlížel svěží start, jenže kvůli opakovaným zdravotním problémům častěji absentoval, než hrál. Jeho smůla vyvrcholila v lednu 2018, kdy si při snaze zablokovat střelu soupeře nadvakrát zlomil nohu. Po návratu z téměř roční pauzy marně doufal v prosazení se do základní sestavy dalšího nového manažera Marca Silvy, v soutěžním zápase si střihl ojedinělou a krátkou epizodu v dubnu 2019 v souboji s Manchesterem United, která se nakonec ukázala jako rozlučková.