Přichází Eleanor Dale

02/02/2024 0 Od Karamela

Těsně před zabouchnutím přestupového okna dorazila na Merseyside Eleanor Dale. 21 letá útočnice pochází z anglického Billinghamu, ale poslední tři roky strávila za Atlantikem v americkém univerzitním týmu Nebrasca Cornhuskers. S loupači kukuřice prožila velmi úspěšnou sezónu, kdy získala prestižní cenu Big Ten Forward of the Year.  Nicméně ani Albion jí není neznámý, protože v mládežnických kategoriích hrála za Durham a Nottingham Forest a za reprezentační výběry Anglie. Obvykle nastupuje na pozici čísla 9 a góly se střílet nebojí.

V loňské sezóně jich zaknihovala 28. Za připomenutí stojí, že z prostředí amerického univerzitního fotbalu k nám přišla i Emma Bissell a Heather Payne a zejména druhá z jmenovaných u nás nikterak nezapadla. Nicméně Brian Sørensen upozorňuje, že Bisell a Payne po přestupu absolvovaly s prvním týmem prakticky celou přípravu. Díky ní získaly fyzickou zdatnost a rychlost a mohly se proto zanedlouho zařadit do prvního týmu.

U Dale bude třeba na fyzičce nutné k působení ve WSL ještě pracovat a tak si na její první ostrý start budeme muset zatím počkat. Patří tak mezi perspektivní mladé hráčky, na kterých by náš manažer rád stavěl budoucnost Everton Women. Tak tedy vítej, Eleanor! COYB!