Zájem o stopera Lille

26/02/2020 0 Od Riči

Everton podle informací důvěryhodného novináře Paula Joyce z deníku The Times uvažuje o letním příchodu středního obránce z francouzského Lille, jehož celé jméno zní Gabriel dos Santos Magalhães.

Skauti Toffees jezdí v posledních měsících pravidelně sledovat výkony 22letého brazilského stopera, jenž utkvěl také v hledáčku Leicesteru City a Arsenalu.

Levonohý Gabriel je i přes svou výšku 190 centimetrů atletickým typem hráčem, a přestože jenom v minulém měsíci podepsal s Lille nový kontrakt, v létě by měl být k mání za přívětivou částku okolo 25 milionů liber.

Everton se v loňském létě neúspěšně poohlížel na přestupovém trhu po středním obránci. Nevyšlo mu angažování Kurta Zoumy z Chelsea ani Nathana Akého z Bournemouthu.

I přes vítaný progres Masona Holgatea, který v aktuálním ročníku tvoří s Yerrym Minou nejčastější stoperskou dvojici, se očekává posilnění zadních řad. Carlo Ancelotti prozatím není příliš spokojen s defenzivní hrou svého týmu, přičemž zároveň ve středu obrany chybí zdráva konkurence. Další stoper Michael Keane se zatím netěší velké důvěře italského manažera, odehrál pod ním pouhá tři utkání a jeho budoucnost v klubu je nejistá.

Podle dalších informací Joyce se představitelé Evertonu zatím nerozhodli, zda uplatní opci v hodnotě 13 milionů liber na pravého obránce Djibrila Sidibého. 27letý Francouz si odbývá na Goodison Parku roční hostování z monackého AS.

Pozitivní zprávou je ovšem novinka o tom, že Toffees prý podepíšou nové dlouhodobé smlouvy s Masonem Holgatem a Dominicem Calvertem-Lewinem, již i přes svůj mladší věk patři k oporám letošního Evertonu.