Moyes: Everton funguje, protože já řídím klub

03/04/2010 0 Od Riči

Manažer David Moyes vyjádřil důvěru svému kolegovi z West Hamu, Gianfrancovi Zolovi, a prozradil důvod, proč je pod ním Everton úspěšný.

Ambiciózní manažer Evertonu přiznává, že nedělní zápas s West Hamem, v něm vyvolá pocit vděčnosti. Nový předseda Hammers, David Sullivan, totiž veřejně kritizoval Gianfranca Zolu. To podle Moyese není znak harmonického a Bill Kenwright by to prý nikdy neudělal, za což mu je DM vdečný.

„Nevím přesně, co všechno se ve West Hamu děje, zachytil jsem jen věci, které byly prezentovány mediálními prostředky. Manažeři ale potřebují podporu a pomoc. Do konce sezóny zbývá 5, 6, 7 zápasů a sami jste viděli, co se přihodilo nedávno Philu Brownovi.

Práce manažera je těžká a pro Gianfranca zvlášť, je ovšem dobré, když vidíte podporu. To je důležitě, hlavně když se vám nedaří. Gold měl právo zkritizovat tým, protože je majitel klubu. Podle mě to ale Hammers nepomůže, lepší by bylo, kdyby to Gold řekl Zolovi někde v soukromí. I když možná to řekl veřejně i jen Gianfracovi.

Gianfraco by chtěl asi ve své práci pokračovat bez okolního rušení.

Já jsem šťastný, že mám okolo sebe lidi, kteří mě nechávají pracovat v klidu. Prohrál jsem spoustu zápasů a necítil jsem se dobře, jenže vše se díky důvěře nakonec vrátilo zpátky do dobrých kolejích. Potřeboval jsem vrátit hráčům sebevědomí a to jsem udělal, protože mám předsedu, jenž mě podporuje, vidí vše pozitivně a pomáhá mi. To je to, co klub potřebuje.

Není lehké být manažerem, když se věci nevyvíjejí správným směrem.

Mohu určovat chod klubu, a to mě velmi těší. Sir Alex Ferguson řekl, že manažer musí řídit klub a on to tak dělá. A já se tím řídím zde v Evertonu. Možná to není správné pro každý klub, ovšem pro nás je to cesta, jak se dostat nahoru. Musíte si zasloužit důvěru a snad jsem si ji já zde zasloužil,“ prozradil Moyes.