Baines na mistrovství světa nejede

01/06/2010 0 Od Riči

Trenér Albionu, Fabio Capello, do své konečné nominaci na mistrovství světa v Jihoafrické republice překvapivě nezařadil Leigtona Bainese.

Baines, jenž soupeřil o místo druhého levého obránce v týmu se Stephen Warnockem z Aston Villy, v nominaci nečekaně chybí. Vždyť za reprezentaci Anglie odehrál poslední dvě přátelské utkání ze tří možných. Zatímco Warnock ani do jednoho nenastoupil.

Levý zadák Evertonu tak nenapodobí své spoluhráče z klubu, kteří na šampionát jedou. Těmi jsou Tim Howard (USA), Joseph Yobo, Yakubu (Nigérie), Tim Cahill (Austrálie), John Heitinga (Holandsko), Steven Pienaar (Jihoafrická republika), Ján Mucha (Slovensko), Philippe Senderos (Švýcarsko). Stejný osud jako Bainese potkal i Nigerijce Victora Anichebeho, jehož nenominování se také neočekávalo.

Pěkně šokována byla opomenutím Bainese legenda Toffees Graeme Sharp: „Je to velké zklamaní a pro Leightona zvlášť. Do širší nominace se dostal, protože měl dobrou formu. Nakonec byl ale před ním upřednostněn Stephen Warnock. Sice nejsem v této situaci neutrální, podle mě by však Leighton Baines byl lepší volbou. Fabio Capello zřejmě něco na Stephenovi Warnockovi vidí. Snad se ukáže jako dobrá volba, pro mě je to však špatné rozhodnutí. Leightonova forma v letošní sezóně byla mimořádná.“

Konečná nominace Anglie pro MS

Brankáři: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham), Joe Hart (Manchester City).

Obránci: Glen Johnson (Liverpool), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Jamie Carragher (Liverpool), Ledley King (Tottenham), Ashley Cole (Chelsea), Stephen Warnock (Aston Villa).

Záložníci: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), James Milner (Aston Villa), Aaron Lennon (Tottenham), Joe Cole (Chelsea), Gareth Barry (Manchester City)

Útočníci: Peter Crouch (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham)