Baxter si dělá zálusk na první tým

05/06/2010 0 Od Riči

Sice sotva skončila sezóna, mnozí už jsou myšlenkami v té následující. Podobně je na tom i talentovaný Jose Baxter, jenž by chtěl v dalším ročníku získat v A-týmu větší roli.

Osmnáctiletá naděje Toffees získala v sezóně ocenění pro nejlepšího hráče evertonské akademie a navíc obdržela i prestižní ocenění Keith Tamlin Award, které se uděluje mladým talentům akademie. Mimo to stihnula nasbírat i několik startů v rezervě a sedmkrát si zahrál za A-tým. Pro příští sezónu má Baxter jednoduché cíle:

„V Evertonu se dává mladým hráčům hodně šancí, naše akademie je pochopitelně skvělá. Stejně jako manažer, kterého nezájímá věk hráčů. Pro něj když jste dobrý, tak jste i dostatečně starý, což je pro nás výborné.

Tato sezóna znamenala v mé kariéře pokrok, snad ale v příštím ročníku odehraji v prvním týmu ještě více zápasů. Chci se ještě více zlepšovat, zbytek nechám na budoucnosti.“

Baxter hraje v Evertonu už od šesti let, svoji první branku za A-mužstvo vstřelil během letních příprav v roce 2008 proti Nottighamu Forest. 16. srpna v roce 2008 nastoupil coby jen 16 let a 191 dní-starý do zápasu Premier League proti Blackburnu, zahrál si sice jen 13 minut, ale i tak se stal nejmladším hráčem Evertonu v lize, který kdy nastoupil za první tým. Tehdy překonal Jamese Vaughana. To ale nebylo vše, jen šest dní po svém debutu vyběhl do utkání s West Bromem v základní sestavě. Tehdy si Baxter nasadil laťku hodně vysoko a příští ročník by ji chtěl konečně přeskočit, když se chce vydat ve stopách svých spoluhráčů Jacka Rodwella a Seamuse Colemana a natravalo proniknout do týmu Davida Moyese:

„Jackovi a Seamuse se daří skvěle, letos jsem si z nich bral příklad. Vždy je pro mě ctí hrát s nimi, jelikož jsou to výborní kluci a fotbalisté.

Od konce sezóny jsem byl na dovolené, v současnosti už jsem ale zpátky v tréninku. Chci na sobě makat, abych byl součástí týmu, jenž poletí na soustředění do Austrálie. Byla by pro mě čest podívat se tam.

Tim Cahill nám vždy vypráví o tom, jak je Austrálie bezvadná. Snad nám tam připraví pár zajímavých výletů. Pro Tima bude úžasné mít Everton ve své rodné zemi, my ostatní hráči se tam avšak také těšíme.“