Dnešní novinky

16/06/2010 0 Od Meňa

Leighton Baines si zdůvodňuje svoji neúčast v Jižní Africe, Mikel Arteta nejspíš prodlouží smlouvu, Martin Petrov na Goodison Park nedorazí a další novinky.

Mezi sedmičku nešťastníků, kteří byli koučem Albionu, Fabiem Capellem, odsouzeni ke sledování mistrovství světa maximálně z pohovky svého domova, patří i Leighton Baines. S konečnou nominací beka se počítalo, nicméně italský trenér dal překvapivě zelenou Stephenu Warnockovi. Podle mnohých si obránce Evertonu zavřel africká vrátka oním prohlášením, ve kterém se nechal slyšet, že daleko od domova se necítí dobře. Baines ale odmítá, že stesk po domově je příčinou jeho opomenutí.

„Slovo „stesk“ jsem ani jednou nezmínil. Moje slova byla překroucena a vyšel jsem z toho tak, že se zdá, že fňukám, ale to se mi ani trochu nepodobá,“ brání se Baines. „Na konci rozhovoru po zápase s Mexikem se mě reportér zeptal, jestli mi během reprezentačního srazu chybí rodina, a já odpověděl, že je to součást povolání fotbalisty.

Zdůraznil jsem také, že Anglie má velkého týmového ducha, a že kluci jsou hodně přátelští. Necítím se trapně za to, že jsem přiznal, že být daleko od rodiny je někdy těžké, ale rozhodně nejsem jediný, kdo to cítí podobně. Je to přirozené, zvláště, když máte mladou rodinu a jste pryč na delší dobu, takže jsem byl šokován, když jsem četl články, které se objevily.

Chtěl jsem se do letadla dostat stejně jako každý ostatní člen týmu a moje rodina stála 100% za mnou, takže jsem byl hořce zklamán, když mi pan Capello řekl, že nikam nejedu. Byly to fotbalové důvody a nemá to nic společného s tím, co psaly noviny. Všichni jsme věděli, že z třicetičlenného týmu musí někdo ven a sedmička, které byla sdělena ta špatná zpráva, prostě musela jeho rozhodnutí akceptovat.“

Rýsuje se možná vůbec nejradostnější zpráva celého léta. Klíčový playmaker Evertonu, Mikel Arteta by měl v dohledné době podepsat novou pětiletou smlouvu. Tvrdí to různorodé fanouškovské fanziny i deník Liverpool Echo.
Bask je prý fandům i manažerovi vděčen za podporu, které se mu dostávalo během nedávného léčení poraněného kolena a o změně působiště neuvažuje. Záložník by tak měl následovat Tima Cahilla, Jacka Rodwella a Seamuse Colemana, kteří podpisem nových dlouhodobých smluv s Evertonem spojili svoji další budoucnost již dříve.

Stěhovat by se naopak mohl James Vaughan, tedy alespoň načas. Zdravotními trablemi pronásledovaného útočníka by rád na hostování získal Celtic. Jednadvacetiletý odchovanec Evertonu by si tak vyzkoušel již třetí hostování během necelého roku. Na Goodison Parku se díky neskutečné náklonnosti ke zraněním fotbalista neprosazuje, krom dalšího hostování se tedy delší dobu mluví i o definitivním Vaughanově odchodu.

Minulý týden začala i seriózní média posílat dnes již bývalého křídelníka Manchesteru City Martina Petrova právě do Evertonu. Dojít mělo údajně i ke zdravotním testům jednatřicetiletého Bulhara, k transferu ale nakonec s největší pravděpodobností nedojde. Podle Liverpool Echo nemá David Moyes o zkušeného, ale ke zraněním náchylného středopolaře, zájem. List ale zároveň tvrdí, že ve hledání jiného zkušeného záložníka Moyes pokračuje.