Dvojice podepsala pětileté kontrakty

01/07/2010 0 Od Riči

Evertonu se včera v noci závázala dvojice hráčů na dobu pěti let. Jedním je opora Leighton Baines, druhý fotbalista se pak jmenuje Magaye Gueye, jenž přichází ze Strasbourgu.

Baines prodloužením svého kontraktu pokračoval ve šlépějích Jacka Rodwella, Seamuse Colemana či Tima Cahilla, kteří si svou budoucnosti na Goodison Parku prodloužili před několika týdny.

Levý obránce celou situaci okomentoval slovy: „Měl jsem smlouvu platnou ještě na dva roky, takže jsem logicky o jejím prodloužení neuvažoval. Manažer mi však na konci sezóny řekl, že jsem si vedl dobře a chtěl by mě odměnit novým kontraktem, což byla skvělá zpráva.

Jsem více než šťastný, když mohu zůstat v klubu a zavázat se mu, zájem Evertonu o mě těší. Celá jednání neproběhla nikterak složitě, byli bychom dohodnuti už dříve, kdybych nebyl na dovolené.

Pozitivní také je, že se celá věc vyřešila před odjezdem na soustředění do Austrálie. Mohu se tak soustředit jenom na fotbal a nenechat se ničím ovlivňovat. Do Austrálie odlétám plně koncentrován, což doufám povede k dobré sezóně.“

Druhým fotbalistou, který podepsal pětiletou smlouvu je francouzský útočník Magaye Guyeye. Devatenáctiletý talent přestoupil ze Strasbourgu za £1.5 milionů.

Gueye po podpisu prozradil: „Cítil jsem se jako v sedmém nebi, když jsem se dozvěděl o dohodě mezi Evertonem a mým klubem. Jsem strašně Šťastný a už se nemohu dočkat, jak se budu dále rozvíjet v nejlepší lize světa.“

Levonohý hráč může nastoupit v útoku nebo i v záloze, v poslední sezóně za Strasbourg nastřílel v druhé francouzské lize devět branek v 17 zápasech.

Gueye je čtvrtou posilou Evertonu pro nadcházející sezónu, již dříve na Goodison Park přestoupil brankař Ján Mucha a útočníci Jermaine Beckford a Joao Silva.