Melbourne Heart – Everton FC 0:2

14/07/2010 0 Od Meňa

I v druhém přípravném zápase Everton zvítězil. Nováčka australské nejvyšší soutěže z Melbourne, po dalším slušném výkonu přehrál o dva góly.

Oproti dřívějšímu duelu proti Sydney se základní sestava příliš nelišila. Šanci tak znovu dostal například Victor Anichebe, nebo novic Magaye Gueye. Zajímavou změnou naopak bylo nasazení Seamuse Colemana na pravou obranu, zatímco Tony Hibbert si svoje odkopal na levé straně.

A právě mladý irský rychlík hrál hlavní roli v úvodní akci Toffees. Obránce Melbourne Rutger Worm si v pokutovém území počínal nedovoleně a tak Coleman vybojoval pokutový kop. K exekuci se postavil Louis Saha, ale znovu prokázal, že penalty jsou jeho slabinou – branku minul.

O deset minut později se po převzetí míče po trase Anichebe – Coleman, v šanci zjevil Leon Osman. Míč ale netrefil, a tak se příležitost náhle zjevila před Gueyem. Obrana Heart si ale včasným zblokováním dokázala poradit.

Domácí se ale také vydali do útoku. Dvakrát se v krátkém časovém sledu v šanci objevil Gerald Sibon, Iain Turner však v obou případech spolehlivě zakročil. Největší šanci Melbourne si ale po půlhodině hry vypracoval někdejší australský reprezentant Josip Skoko. Jeho prudkou volej Turner vyškrábl nad břevno.

Jen o moment později se však skóre měnilo na druhé straně. Aktivní Coleman se znovu vydal vpřed, přesným centrem našel Jacka Rodwella, a ten poslal Blues do vedení.

V druhém poločase Everton vedení zdvojnásobil. Zpoza pokutového území zamířil Louis Saha a trefil přesně k levé tyči. Nedlouho poté se svých premiérových minut v modrém dresu dočkali Joao Silva a Jermaine Beckford. A byl to právě bývalý kanonýr Leedsu, kdo se v závěrečných minutách zápasu mohl předvést tím nejlepším možným způsobem. Jeho výstavní střela jen o centimetry minula branku.

„Nehráli jsme sice tak dobře jako proti Sydney, ale jsme si vědomi toho, že to může být cestováním,“ řekl po zápase David Moyes. „Mám ale radost, že jsme vyhráli, a také že jsme viděli několik dobrých výkonů, zejména od Phila Jagielky a Seamuse Colemana.

Soupeř měl několik šancí, ale celkově jsme zápas pohodlně zvládli,“ pokračuje manažer. „Chtěl jsem abychom hru kontrolovali trochu lépe, ale celkově jsme si vedli dobře.“

Melbourne Heart: Bolton, Marrone, Hamill (75. Hamill), Colosino, Beauchamp, Worm (63. Babalj), Sibon, Terra (55. Ibrahim), Behich (67. Zahra), Skoko (45. Kalmar), Heffernan
Everton: Turner, Coleman, Jagielka, Distin (84. Mustafi), Hibbert (46. Neville), Rodwell, Osman (61. Beckford), Gueye (46. Cahill), Anichebe (73. Jutkiewicz), Bilyaletdinov (73. Baxter), Saha (61. Silva)
Branky: 34. Rodwell, 60. Saha