Arteta podepsal!

07/08/2010 0 Od Meňa

Neuvěřitelné zprávy! Dlouhé spekulace o budoucnosti Mikela Artety jsou u konce. Záložník dnes v Evertonu podepsal novou pětiletou smlouvu.

Nová pětiletá smlouva by měla Baska udržet na Goodison Parku až do roku 2015. Končí tak veškeré spekulace, které Artetu spojovaly s návratem do Španělska, či přestupem do Manchesteru City, nebo Arsenalu. Po Timu Cahillovi, Seamusi Colemanovi, Jacku Rodwellovi a Leightonu Bainesovi, se tak stal pátým důležitým hráčem, který věří ve světlou budoucnost u Toffees.

„Toto léto jsem si uvědomil, jak je tento klub pro mě důležitý, a jak jsem důležitý já pro něj. Předseda a manažer chtěli na 120% abych zůstal, a to mě činí velice pyšným. Všichni vidíme budoucnost klubu stejně, a to je velice speciální – něco takového nenajdete každý den,“ řekl na tiskovce Arteta.

„Věřím v tohle mužstvo. Je velice silné a je stále složitější vybrat tu nejlepší základní jedenáctku. Děje se tu něco velkého, a já toho chci být součástí.

Mikel Arteta je jeden z nejlepších hráčů, kterého jsem viděl oblékat dres Evertonu, a v posledních týdnech nám jeho hrdost v jednáních o nové smlouvě hodně napomohla. Společně s několika jinými hráči, jsme oba vášniví Evertonians,“ říká předseda Bill Kenwright. „Uzavřeli jsme smlouvu s jedním z nejvlivnějších hráčů v novodobé historii našeho klubu.“

David Moyes samozřejmě vidí Mikela Artetu jako nepostradatelnou součást budoucích plánů. „Jsou to fanastické zprávy. Mikel je pro nás moc důležitý hráč a máme velkou radost, že jsme si jej pojistili. Předseda zasluhuje velký dík, protože umožnil realizaci této smlouvy.“

Follow, follow, follow
Everton is the team to follow,
Cos theres nebody better then Mikel Arteta,
He´s the best little Spaniard we know!