Musíme najít optimální sestavu, plánuje boss

23/08/2010 0 Od Meňa

Ani letos Everton nevzal ligovou tabulku útokem hned od samotného začátku. David Moyes tak začíná promýšlet, jak nastalou situaci vylepšit.

Dva zápasy, jeden bod. Málokdo to čekal, ale i přes veškeré předpoklady zatím Everton nenaplňuje očekávání, která se do něj před sezonou mohutně vkládala. Toffees nejprve nedokázali bodovat s Blackburnem a pouze remizovali s Wolverhamptonem. O víkendu proti Wolves sice hra doznala výrazného zlepšení, ale stále to není ono. Narozdíl od loňského roku, se však Everton tentokrát nemůže na nic vymlouvat, a tak podle manažera není důvod k tomu, aby jeho mužstvo nemělo začít hrát podle svých možností.

„Žádné omluvy nepřicházejí v úvahu, ačkoliv doufám, že ani loni jsme výmluvy nepoužívali. V této sezoně ale argumenty platit nebudou, protože máme zdravý a velmi dobrý tým,“připomíná Moyes. „Momentálně hrajeme pod svými možnostmi. Nechceme, abychom zase soupeře na poslední chvíli doháněli, to rozhodně ne.

Pořád hledáme ten správný mix hráčů, který si sedne. Také nám chybí hráči v křídelních pozicích, ale to už víme dlouho. Oproti úvodnímu zápasu jsme proti Wolves tým trochu pozměnili, abychom zjistili, zda můžeme být více kreativní, a z celkového pohledu jsme skutečně byli. Objevily se části, kde jsme hráli dobře, ale nechyběly ani části, kdy tomu tak nebylo. Jestli jsme měli na začátek mírný los? Vlastně si myslím, že je docela těžký. Myslím že prvních devět, deset zápasů je hodně obtížných.“

V sobotním domácím duelu proti Wolverhamptonu Blues měli k vítězství slibně nakročeno, jenže nakonec mohli děkovat ze pouhý bod. Po kontroverzním faulu nefaulu Adiena Guedioury ztratil ve středu pole míč John Heitinga a z následného brejku Vlci nejspíš zaslouženě srovnali. Mohlo být i hůř, ale závěrečný nápor  zlato-černých Everton přestál. Manažer krom oné sporné situace lituje, že jeho tým nedokázal dovést zápas do vítězného konce.

„Někteří rozhodčí tenhle druh soubojů písknou a někteří ne. Ale když se na tu situaci podívají všichni sudí dohromady, většina z nich řekne, že měl být nařízen volný kop v náš prospěch. My ho ale nedostali, a já určitě nebudu brečet kvůli zákroku uprostřed hřiště. Frustrace je tu z toho důvodu, že jsme nepokračovali v naší dominanci, kterou jsme měli v první půli. Pustili jsme Wolves do hry a oni svojí šance využili.

V druhém poločase se zlepšili, ale stále jsme si s nimi dokázali poradit a vypadalo to, že týmem, který má blíže ke gólu, jsme byli my. Špatná rozhodnutí, ztráta koncentrace, všechny tyhle věci ale mají svůj vliv. Celkově jsme ale v druhé půli nepředvedli zrovna dobrý výkon.“