Neville promlouvá k mužstvu

22/09/2010 0 Od Riči

Nejhorší start do sezóny za posledních 16 let, vypadnutí ve 3. kole Carlingu Cupu proti třetiligovému týmu. To vše už je moc i na Phila Nevilla.

Kapitán Toffees přes média promluvil ke svých spoluhráčům, snad aby jim upřesnil špatnou pozici klubu či je vyhecoval k lepším výkonům.

Neville v nepříliš přátelské atmosféře uvedl: „Neexistují žádná omluvy, nemůžeme se za nic schovávat. V současnosti si nezasloužíme vyhrávat zápasy.

Nevyhráli jsme v Blackburnu – smůla. Nevyhráli jsme s Wolves – smůla. Nedokázali jsme porazit Aston Villu – smůla. Všichni říkají, že produkuje dobrý fotbal, nevyhráváme však zápasy. Zapomeňte na všechny nesmysly, dostali jsme se do bodu, kdy si potřebujeme uvědomit, jak na tom jsme.

Nemyslete na Ligu mistrů nebo na Evropskou ligu. Soustřeďme se na sobotu a na vítězství. Možná na začátku sezóny přemýšlíme o jejím konci, než abychom se raději koncentrovali na současné dění.

Jsme v tabulce druzí od konce a vypadli jsme z poháru, v němž jsme si věřili na vítězství. To je obrovské zklamání.

Musíme se vrátit k základům. Zapomeňte na krásné branky, pojďme míče dorážet do branky a vyhrávat. Někdy vyhráváte, hrajete ale fotbal, na který se nedá dívat. Naše současné umístění nás ovšem předurčuje začít zápasy „pouze“ vyhrávat.

Měli jsme skvělou letní přípravu, všichni se cítili fyzicky perfektně, vše podle našeho plánu. Teď se potřebujeme do té doby vrátit, důležití hráči musí předvést. Je na čase ukázat naši bojovnost.

Máme dobrý charakter a v kabině vidím statečnost. Vsadil bych na ní svůj život.“