Fans interview: Fulham

23/09/2010 0 Od Riči

V 6. kole se bude Everton pokoušet o svoji první výhru na horké půdě Fulhamu. A pár slov o londýnském klubu nám prozradil šéfredaktor premierlegue.cz cottager.

Jak všichni vědí, přes léto proběhla u Cottagers změna manažera. Roy Hodgson odešel do Liverpoolu a na jeho místo usedl Mark Hughes. Zkus nám popsat tvůj názor na celou situaci?

Budu stručný, i kvůli tomu, že jsem o tom psal již blogy a nechci tím otravovat. Roy Hodgson stojí za největšími úspěchy v historii klubu, což mluví za vše. Ale každý je nahraditelný, i Roy. S Markem Hughesem výsledky nebudou horší, kdo ví, třeba se i zlepší. Hughes má za sebou neskutečné výsledky, i navzdory nesmyslnému vyhazovu od Arabů.

Jak jsi spokojen s přestupy?

Já furt jen kritizuji, takže tentokrát se nechám překvapit. Dembele je zatím nejlepší posilou v PL. Jakožto podporovatel mexického fotbalu jsem uvítal samozřejmě i příchod Salcida, i když podle mě tahle fotbalová rasa do PL nepatří. Ale uvidíme, jestli se prosadí, zatím se to žádnému Mexičanovi nepodařilo. No a Haliche, to je pouze náhradník za třetího stopera Senderose. Posilovat se příliš nemuselo, sehnat lepší hráče než má Fulham už nemůže.

Hodně se spekulovalo a vlastně i pořád se spekuluje o odchodu Marka Schwarzera do Arsenalu. Dokázal by podle tebe David Stockdale, současná dvojka, plně nahradit Australana nebo by musel přijít nový brankař?

Už po svém příchodu předváděl v přípravě skvělé výkony. Hodgson na to má čich, takže jsem věřil, že jednou bude jedničkou. Na začátku sezony ukázal, že na to má. Schwarzera bych klidně prodal, byť patří mezi nejlepší golmany v PL.

Mark Hughes prožívá s týmem dobrý start, v prvních pěti kolech Fulham ještě neprohrál, a to hrál třikrát venku. V jakých patrech tabulky by se mohli Cottagers na konci sezóny pohybovat?

No spousta odborníku tipovalo Fulham na sedmou, osmou či devátou příčku, což mě šokovalo. Já tipoval hůř, ale sezona zatím ukazuje, že je Fulham možná ještě silnější než loni. První polovina je cíl a je velmi reálný, a to jsem býval vždycky pesimista 🙂

Bobby Zamora, útočná opora Fulhamu, si zlomil nohu a bude mimo na pět měsíců. Kdo by ho měl ze současného kádru nahradit?

Je to velká smůla, Capello s ním dokonce trochu počítal do základu Anglie. Nahradí ho Dembele. A kdo ví, třeba se prosadí konečně Eddie Johnson.

Z dlouhého zranění se pomalu dostává oblíbenec EFC Andy Johnson, kdy ho opět uvidíme na hřišti a počítá s ním vůbec Hughes?

Říká se, že za měsíc, tak uvidíme. Těžko říct, zda počítá, ale podle mě je to hráč, který by hrál skoro všude v základu. Takže si nemyslím, že by seděl, kor když je zraněný Zamora.

Mark Schwarzer, Brede Hangeland, Clint Dempsey, Bobby Zamora. Čí odchod fotbalistů z této čtveřice by tě mrzel nejvíce?

Všechny by Fulham nahradil. Nejradši mám Zamoru, ale mrzel by nejvíc asi Dempsey. Diváky baví, patičky, nůžky, technické parády, to je jeho. Je to pracant a zároveň si fotbal užívá. Lacko z premierleague.cz povedal: Ve Fulhamu je to samý dřevák, jen Dempsey do toho umí kopnout.. A má tak trochu pravdu 🙂

Tip na zápas.

Loňské vítězství bylo náhodné :-)) Everton na Cottage neumí, ale pochybuji, že zase prohraje (tipařské zákony). Takže tipuji plichtu 1:1, ale budu spokojen jedině s výhrou.