Snods vydává autobiografii

30/09/2010 0 Od Riči

Ian Snodin vydává svoji autobiografii, nejedná se ale o klasickou knihu, která shrnuje Snodinův fotbalový život, tato je totiž plná vtipných příběhů a jednu takovou zábavnou historku prozradil bývalý hráč Everton už na prezentaci své knihy.

Snodin přišel do Evertonu v zimě roku 1987 z Leedsu za 840 000 liber jako jeho klíčový hráč. U Toffees se zanedlouho zabydlel a začal pravidelně nastupovat, celkem působil v Everton tento menší záložník osm let, stihl odehrát 148 zápasů, když bylo potřeba dokázal obstojně zaskočit v obraně a během své kariéry v liverpoolském klubu stačil odehrát i jedno utkání za anglickou reprezentaci.

Celkem toho Snods za svou kariéru odkopoval více než dost, za dvacet let stačil vystřídat sedm klubů, kopačky na hřebík pověsil před deseti lety. To jsou na fotbalistu pěkná čísla, proto se není divit, že Snodin svůj život na zelených hřištích popsal v knížce Snod This For A Laugh. A jak už její název vypovídá, je pojatá humorně, což sám potvrdil i autor: „Tohle není typická autobiografie typu narodil jsem se zde, vyrostl jsem zase tady. Jsou v ní všechny vtipné historky, jež mě potkaly. Píšu o legračních fanoušcích, které jsem potkal, o svých spoluhráčích, o cestách do zahraníčí… Je plná humoru skrz na skrz, což jsem přesně chtěl, jelikož to vystihuje můj charakter. Nejsem žádný vážný chlap, kniha vás o tom přesvědčí!“

Snodin samozřejmě nezapomněl alespoň jeden příběh z knížky prozradit, aby tak pobavil a samozřejmě i nalákal potencionální kupce: „Byl jsem v Evertonu měsíc nebo dva, hráli jsme přátelský zápas proti Bordeaux ve Francii. V utkání se mi podařilo vstřelit první branku za Toffees, takže jsme si večer vyšli ven dát nějakou tu skleničku červeného vína, jak se na Bordeaux patří.

Nikdy předtím jsem ale červené víno neochutnal. Nedivte se, pocházím z malé hornické vesničky v Yorkshiru a tam červené víno zrovna není hitem. V každém případě dopadl jsem tak, že jsem se naprosto zřídil. Vzpomínám si, jak mě Alan Harper a Kevin Ratcliffe táhli chodbou, říkali mě, že se o mě postarají a uloží do postele. To byla poslední věc, kterou jsem si pamatoval.

Když jsem se probudil, byla mi trochu zima. Takže jsem si šel pro přikrývku, žádnou jsem ale nenašel. Pak jsem uslyšel zvonek. Stoupnul jsem si, rozhlédl jsem se a zjistil jsem, kde to jsem. Nacházel jsem se na pohovce před výtahem ve vstupní hale hotelu. A úplně nahý.

Naneštěstí se otevřely dveře u výtahu a v nich se objevil starý pár. Paní začala křičet a já si jen zakryl určité části těla a běžel jsem do pokoje.

Takovýchto příběhů je kniha plná. Byli jsme skvělí fotbalisté na hřišti, ale i skvělá parta mimo něj. Rád jsem patřil do toho kolektivu.“

Knihu Snod This For A Laugh si můžete objednat na stránce www.merseyshop.com za patnáct liber.