Gueye odhodlán bojovat, Neville chce být manažerem

12/10/2010 0 Od Riči

Magaye Gueye doufá ve splacení důvěry, kterou do něj vkládá David Moyes. Phil Neville se chce zase po skončení fotbalové kariéry věnovat trénování.

Levonohého útočníka či záložníka David Moyes koupil z francouzského Strasbourgu za 0,9 milionů liber (s bonusy to může být částka až 1,5 m liber) hned po jeho první sezóně mezi dospělými, která se však Gueyemu povedla. Ve druhé francouzské lize začal skvěle, ve svých prvních šesti zápasech pokaždé skóroval. Zastavilo ho až zranění kolene, i tak ale ukončil ročník s devíti brankami v 17 zápasech. Gueye je také stálým reprezentantem Francie ve výběrech U-16, U-19 a U-21.

Prozatím ale Gueye odehrál jen dvě utkání v Carling Cupu, byl u přesvědčivé výhře nad Huddersfieldem Town ale i při blamáži na půdě Brentfordu. Ambice má tak francouzský talent zřejmé, chce si konečně zahrát v Premier League

„Manažer mě před přestupem sledoval šest měsíců,“ prozradil Gueye. A vzápětí hned dodal: „Moyes po mě chce, abych hrál jako Steven Pienaar. Jsem prý jeho tajná zbraň, to mi řekl.

Jsem součástí kádru. Zápasy budu hrát, jakmile trenér pocítí, že je na to správný moment. Jsem velmi ambiciózní, vždy jsem snil o hraní ve skvělé lize. Neustále mi to koluje v hlavě.

V Evertonu mě nečeká nic lehkého, musím tvrdě pracovat, abych si vytvořil dobrou pozici v týmu, což mi ale velmi vyhovuje.“

Zatímco Gueye se chce v Evertonu teprve fotbalově prosadit, Phil Neville už vyhlíží práci manažera: „Dostávám se do věku, kdy přemýšlím o další kapitole mého života.

My hráči hrajeme fotbal rádi, milujeme zápasy, proto je můj další krok jasný. Když děláte jednu práci hodně let, přijde poté na řadu další, která bude trvat asi 35 let. Teď mluvím o trénování a manažerování.

Pokud máte za sebou skvělou fotbalovou kariéru, neznamená to hned automaticky, že se stanete úspěšným manažerem. Musím začít na úplném dně a učit se se vše, čeho bude schopen. Pak uvidím, kam až se dostanu. Měl jsem velké štěstí, protože jsem mohl pracovat s velkými manažery. Navíc jsem nasbíral cenné fotbalové zkušenosti.“