Fellaini vyřazen na šest týdnů

15/10/2010 0 Od Riči

Zdá se to jako špatný vtip. Jen co se Marouane Fellaini začal po jednom těžkém zranění postupně dostávat do formy, přijde druhé, kvůli kterému si nezahraje šest týdnů.

Fellaini si z reprezentačního zápasu za rodnou Belgie v souboji proti Rakousku přivezl do Anglie z poranění podkolenní šlachy. Fellaini nejenže si nezahraje v Merseyside derby proti Liverpoolu, na trávník se nepodívá ani v nejbližších šesti týdnech.

Přitom teprve v létě se dvaadvacetiletý talent vrátil z marodky, na níž pobýval půl roku kvůli zlomenému kotníku. Mimochodem toto zranění si přivodil v zimě během utkání s Liverpoolem po střetu s Řekem Sotiriosem Kyrgiakosem.

„Je to pro nás velká rána, jelikož Marouane patří mezi důležité členy našeho týmu,“ stručně ale přesně popsal situaci manažer David Moyes.

V derby se kromě Fellainiho pravděpodobně neukáže ani Phil Jagielka, jenž má také problémy s kolenem z reprezentační srazu. Steven Pienaar nestihl vyléčit zraněná třísla a také ho utkání s The Reds mine. Naději na uzdravení má Louis Saha, zatímco mimo hru zůstávají dlouhodobí marodi Jack Rodwell a Victor Anichebe. A aby toho nebylo málo, v týdnu si Ross Barkley zlomil při zápase anglického výběru do 19 let nohu. Barkley je označován za velké talenta, v letošní sezóně se čtyřikrát dostal na lavičku náhradníků hlavního týmu při utkání Premier League, ač má teprve šestnáct let.