Hibbert a Osman prodloužili

22/10/2010 0 Od Meňa

Jedni ze dvou služebně nejstarších Evertonians Tony Hibbert a Leon Osman spojili svoji klubovou budoucnost v nadcházejících letech podpisem nových kontraktů.

Oba odchovanci Blues prodloužili svoje stávající smlouvy o dva roky, jejich současné kontrakty tak nově platí do roku 2014. Vítězové mládežnického FA Cupu z roku 1998 za seniorský tým Evertonu kopou již pěknou řádku let. Hibbert se v prvním týmu prosadil již v roce 2001, Osman pak svého kamaráda následoval o dva roky později. Dohromady za Toffees odehráli již přes 500 zápasů.

„Je pěkné mít před sebou dalších pár let na nejvyšší úrovni. Oba jsme místní kluci a prošli jsme akademií. Je potěšující, že zde můžeme v kariéře pokračovat,“ svěřil se devětadvacetiletý Hibbert, který o další příležitosti ke skórování svého prvního gólu tedy jen tak nepřijde. „Cítím se skvěle, protože jsme o smlouvě diskutovali několik týdnů, a nyní je všechno za mnou,“ vydechl si Osman. „Nikdy nebylo pochyb, že jsem chtěl prodloužit. Já i Hibbo jsme tu moc šťastní.“

Právě Osman si ovšem na další akci bude muset poměrně dlouhou dobu počkat. V nedělním derby si poranil kotník, a David Moyes potvrdil, že záložník zmešká až šest týdnů. Manažerovi tak přidělal další starosti, protože v posledních dnech mu odpadává záložník za záložníkem. „Leon má špatný kotník, který ho šest neděl nepustí do hry, což je pro nás velice nepříjemné. Mikel Arteta má šanci zítra hrát, ale předtím bude muset projít ostrým testem. Pár hráčů se nám sice vrací, ale někteří ne tak rychle, jak bychom si přáli,“ informuje Moyes.