Tottenham Hotspur – Everton 1:1

23/10/2010 0 Od Riči

Po rozpačitém úvodu začíná Everton sbírat body. Díky perfektní brance Leightona Bainese z trestného kopu si Toffees odvezli z White Hart Lane bod za remízu.

Oproti Merseyside derby vypadl ze základní sestavy lehce zraněný Mikela Arteta, jehož nahradil ve středu zálohy naopak z marodky vracejí se Steven Pienaar. Na levé straně středové řadě nastoupil od první minuty Diniyar Bilyaletdinov, jemuž pomohlo zranění Leona Osmana. Na lavičku náhradníků usedl už i téměř uzdravený Louis Saha.

Úvod zápasu patřil hromadnému potlesku nedávno zesnulým legendám Tottenhamu, poté už mohl samotný zápas konečně začít. První šanci si připsal Cahill, když střelou z dálky trochu protáhl Gomese. Na druhé straně střílel Modrič, jeho pokus Howard vyrazil na roh.

Po čtvrthodině hry byl před vápnem domácího týmu faulován Yakubu. K trestnému kopu se postavil Baines a excelentní střelou přes zeď do rohu branky nedal Gomesovi žádnou šanci – 0:1. Z vedení se ale Toffees neradovali příliš dlouho, centr Huttona nezachytil po špatné komunikace s obranou Howard a Crouch tak mohl bez větších problémů nahrát van der Vaartovi před prázdnou bránu – 1:1.

Ve zbytku prvního poločasu, potažmo vlastně v celém zápase, dominovaly obě obrany. Diváci proti do přestávky viděli jen nepřesný pokus Modriče a hlavičku Crouche na připraveného Howarda.

Na začátku druhé časti utkání opět bez většího efektu hlavičkoval Crouch. Po delším úseku bez gólových příležitostí se pokoušel poslat EFC do vedení ve 64. minutě Pienaar, jeho dalekonosný pokus se ale mezi tři tyče nevešel.

V 70. minutě z dobré pozice střílel Crouch jen do Howarda. Tottenham mohl srazit do kolen o chvíli později Cahill, jeho střela avšak minula branku.

Ke konci souboje chtěli Spurs urvat vítězství na svou stranu, ovšem žádný velký tlak si nevytvořili. A když ani trojice Pavlyuchenko, Bale a van der Vaart kýženou branku nevstřelila, skončilo utkání remízou 1:1.

Branky: 20. Rafael van der Vaart . 17. Leighton Baines
ŽK: 10. Wilson Palacios, 74. Rafael van der Vaart, 78. Sandro – 51. Seamus Coleman
Tottenham Hotspur: Heurelho Gomes, Younes Kaboul, William Gallas, Benoit Assou-Ekotto, Alan Hutton, Luka Modrič, Wilson Palacios (46. Sandro), Gareth Bale, Aaron Lennon (69. Roman Pavlyuchenko), Peter Crouch, Rafael van der Vaart
Everton FC: Tim Howard, Sylvain Distin, Phil Jagielka, Leighton Baines, Phil Neville, Steven Pienaar, John Heitinga (78. Tony Hibbert), Diniyar Bilyaletdinov, Seamus Coleman (84. Jermaine Beckford), Yakubu Ayegbeni (63. Louis Saha), Tim Cahill
Rozhodčí: Michael Jones
Diváci: 35 967