20 otázek pro Phila Nevilla

10/01/2011 0 Od Meňa

Čím by v ideálu chtěl být kapitán Phil Neville, komu vlastně fandí, nebo co považuje za vůbec nejtrapnější moment své fotbalové kariéry?

Kdo je nejzábavnější osobností, kterou jsi ve fotbale potkal?

Musím říct Paul Gascoigne. Splnil veškerá očekávání, která jsem o něm měl předtím, než jsem ho potkal. Některé jeho kousky a opičárny, které předváděl na srazech nároďáku, byly neuvěřitelné – věci, které by vás nikdy nenapadlo udělat. Museli jste se smát, ale zároveň dávat pozor, protože jste si nikdy nemohli být jisti, co zase chystá. Pamatuju si Euro 1996, já a bratr jsme na pokoji rychle usnuli. Za chvíli byl Gazza uvnitř a obracel pokoj vzhůru nohama. Dodnes nevím, jak se dostal dovnitř, ale k smrti nás to vystrašilo!

Idol tvého mládí?

Ian Botham. Miloval jsem kriket a on byl hráčem, ke kterému jsem vzhlížel více, než ke komukoliv jinému. Hrál jsem kriket s jeho synem, když mi bylo kolem čtrnácti a samotného jsem ho potom potkal. Byl to můj hrdina.

Nejlepší vánoční dárek?

To je těžké. Žena mi koupila hodinky ve třetím roce našeho manželství a pořád je mám. Takže myslím, že tohle bude nejlepší vánoční dárek.

Jaké to je, být fotbalistou o Vánocích?

Myslím, že je to kouzelný čas ke hraní fotbalu. Každý vypadá šťastně, trénink je obyčejně živý a veselý, protože všichni mají dobrou náladu, fanoušci jsou skvěle naladěni a atmosféra na stadionech je lepší, než jindy. Mám rád ty tři, čtyři zápasy v krátkém časovém sledu. Je to část naší kultury, historie a tradice a miluju to.

Kdy naposled jsi zaplatil, za sledování fotbalového zápasu?

Před deseti lety jsem sledoval Barcelonu proti Celtě Vigo na Nou Camp, když jsem byl ve Španělsku se ženou na dovolené. Dřív jsem tam hrál s Manchesterem United, ale navštívit tribuny a vidět zápas z téhle perspektivy byl fantastický zážitek. Seděli jsme v poslední řadě a byli jsme tak vysoko, že jsme nemohli rozeznat hráče. Je to neuvěřitelný stadion a rozhodně jeden z nejlepších, na kterém jsem kdy hrál.

Něco, co bys jedl raději, než vánoční večeři?

Vánoční večeři vlastně ani nejím! Je to vždycky den před zápasem, takže mám krocana buď s rýží nebo těstovinami. Je to trapné, ale už jsem takový.

Oblíbený film a televizní postava?

Můj oblíbený film je Pretty Woman, takže zároveň i postava Richarda Gera v tom filmu, Edward. Nejoblíbenější seriál je 24 hodin, takže počítejte i s Jackem Bauerem. Ten chlápek nikdy neumře. Přežil všechno, a to není špatné na někoho, kdo byl na pokraji smrti už asi ve 2000 případech! Je to skutečný bojovník. Potom mám i několik box setů – 24 hodin, Útěk z vězení, West Wing – miluju je všechny.

Nejtrapnější moment ve fotbale?

(Dlouhá pauza) Hmmm… Fakt nevím. Oh, počkat… na YouTube je video, kde hraju tu hru na Ano/Ne. Bylo to pro televizi, ještě když jsem byl u United a byl jsem tak stupidní, že tomu nemůžu uvěřit. Všichni kluci mi to připomínají. Nikdy jsem se s tím nevyrovnal.

Kdo je v Evertonu nejlepší a nejhorší zpěvák?

Jack Rodwell zpívá slušně, stejně jako Seamus Coleman. Tim Cahill si myslí, že je Usher, ale nejspíš je nejhorší.

Oblíbený vánoční song?

Musí to být All I Want for Christmas Is You od Mariah Carey.

Jaký sport máš krom fotbalu rád? Fandíš někomu?

Jsem velký fanoušek kriketu, takže ho hodně sleduju. Mám rád i golf, tenis a jsem fandou Bury. Je to můj domovský klub a moje matka tam pracuje. Jsem ale všestranný sportovec – miluju sport!

Máš svůj oblíbený gól?

Mám. Bylo to za Manchester United proti Chelsea. Pamatuju si, že mi přihrával Teddy Sheringham a já trefil spodní růžek.

Poslední věc, kterou děláš před výkopem?

Modlení!

Oblíbená hračička?

Můj iPhone. Mám svoji vlastní aplikaci, která je o pomáhání a navádění mladých fotbalistů, o fanoušcích a trenérech a nabízí reálný pohled do toho, jak fotbalisté žijí svoje životy jako profesionální hráči. Když jsem vyrůstal, vždycky jsem chtěl vědět, ja profíci trénují a připravují se k zápasům. Bez mobilu navíc nevydržím, takže jsem došel k tomu, že to je skvělá cesta k poskytnutí informací.

Oblíbený televizní pořad v dětství?

Only Fools and Horses. Hodně jsem měl rád i Dallas a Dynastii, protože to sledovali i rodiče, ale Only Fools je rozhodně můj favorit.

Kdo je tvým oblíbencem v letošním X-Factoru?

(Smích) Jak víte, že to sleduju? Máte ale pravdu, doma nám to běží. Mojí favoritkou je Rebecca Ferguson. Merseyside na ni je hrdé a doufám, že bude úspěšná, ať se stane cokoliv.

Pokud by jsi mohl být zvířetem, tak kterým?

Gepardem, protože bych byl rychlejší, než jsem teď!

Jaký talent, krom fotbalu, bys chtěl mít?

Strašně rád bych chtěl umět tancovat! Bylo by super, kdybych měl sebedůvěru jít na parket, aniž bych si předtím musel dát pět piv!

Oblíbený vánoční film?

Sám doma s Macaulayem Culkinem je skvělý. Tenhle film vás dostane do vánoční nálady. Ná Vánoce si vzpomenu i když vidím film Karlík a továrna na čokoládu. Jeden z těchto o Vánocích musím pokaždé vidět.