Přestupy na deadline day

31/01/2011 0 Od Riči

V poslední den zimního přestupového období se na Britských ostrovech zrodily velmi zajímavé přesuny, během nichž nejeden tým sáhnul hluboko do kapsy. Everton nikoliv.

Předseda Bill Kenwright má hodně hluboko do kapsy, což fanouškům Toffees začíná hodně pít krev. Pravděpodobně se tak v nejbližších týdnech nebudeme nudit, o tom ale někdy jindy.

Zatímco ostatní celky Premier League posilovali celkem slušně, David Moyes přivedl jen hráče s nálepkou “do budoucnosti“. Mladý Řek Apostolos Vellios přišel z klubu Iraklis Thessaloniki za nezveřejněnou částku. Devatenáctiletý vytáhlý útočník patří do výběru řeckého národního týmu U19, v němž stačil za čtrnáct zápasů vstřelit sedm branek. Na Goodison Parku podepsal smlouvu do léta 2014, zatím se připojí k rezervnímu týmu Evertonu.

Ten naopak minimálně na půlroku opouští další nadějný útočník, Joao Silva. Portugalec vydržel v béčku Alana Stubbse jen půlroku, příliš si za rezervu ovšem kvůli zraněním nezahrál. Všehovšudy nastoupil jen do tří utkání. S cílem nabrat zkušenosti v seniorském fotbale odchází dvacetiletý, že prý nový Pauleta, zpátky do své vlasti na Pyrenejský poloostrov, kde bude půlroku hostovat v prvoligovém Uniao Desportiva de Leiria.

Kieran Agard se nedávno připojil k novým spoluhráčům v Peterborough, kde měl hostovat do konce sezóny. Klub však změnil manažera, který na 21 let starého strikera nehodlá sázet. Agard byl tak do konce ročníku půjčen skotskému Kilmarnocku.

Již dříve v lednu odešli z Evertonu na hostování s opcí na přestup útočníci Yakubu a James Vaughan do Leicesteru City respektive Crystal Palace.

Poutavá zpráva na závěr, manažer Tottenhamu Harry Redknapp pro server skysports.com uvedl, že podal nabídku na kapitána Phila Nevilla. Moyes samozřejmě odmítl.