Evertonians for Change

03/03/2011 0 Od Riči

Derek Patterson, britský fanoušek Evertonu momentálně žijící v České republice, nám představil novou skupinu Evertonians for Change, která bojuje pro lepší zítřky klubu.

Kdy vznikla organizace Evertonians for Change (dále E4C)?
E4C zahájila svoji aktivitu na konci minulého kalendářního roku.

Co bylo hnacím motivem vzniku E4C?
Uvědomili jsme si, že Everton potřebuje změnu v nejvyšších funkcích (tj. nové představenstvo a nový vlastník). Podle nás nemá aktuální vedení patřičnou schopnost udržet současný hráčský kádr pohromadě nebo ho naopak ještě více posilňovat. Nejsme si ani jistí, zda se dělá dost v oblasti hledání nových investic a majitele.

Čeho chcete dosáhnout?
Chceme se pokusit o otevřený dialog s klubem. Máme chuť zjistit, proč žádný potencionální investor nejeví zájem o Everton. Jsme otevřeni spolupráci s Evertonem s cílem zaujmout nějakého finančně dobře zajištěného kupce pro klub.

Jsou v plánu protesty?
V tuto chvíli podle nás nemá smysl protestovat, protože těžko by se našlo dost Evertonians ochotných do podobných akcích jít. Nejdříve si musíme (E4C) udělat jméno, protesty se budeme zabývat v budoucnu.

Kdo jsou zakladatelé E4C?
U zrodu E4C stáli David Martin a Simon Magner. Více informací se brzy dozvíte na našich chystaných webových stránkách – www.evertoniansforchange.com. Zatím nás můžete najít na Twitteru a Facebooku.

Dereku, jaká je tvoje role v E4C?
Jsem jedním z členů, kteří mají na starosti strategii a plány. Podílím se na všech rozhodnutích, posílám naši reklamu do novin nebo jsem v kontaktu přes dopisy s Evertonem.

Kam budou směřovat vaše nejbližší kroky?
V těchto dnech se snažíme si vybudovat ohlas v oblasti internetu. S klubem si vyměňujeme dopisy, snad se brzy setkáme i osobně. Na dny, v nichž se hrají zápasy Evertonu, máme připravené naše letáky a chceme také zorganizovat setkání s ostatními fanoušky klubu.

Jakého majitele by si pro Everton představoval?
Příliš mi nezáleží, jakého bude původu. Chci aby udělal z Evertonu konkurenceschopný tým na trhu s přestupy. Nemusí být bohatý jako vlastníci Manchesteru City, představuji ho spíše jako někoho, kdo je v Aston Ville nebo Sunderlandu. Pochopitelně bych ale nechtěl, aby se stal EFC ztrátovým.