20 otázek pro Tima Cahilla

10/03/2011 0 Od Meňa

Dalším ze zástupu těch, kterým byla položena dvacítka otázek různorodého charakteru, je náš boxující australský symbol, Tim Cahill.

Kolik párů kopaček máš doma?
Sbírám všechny boty, takže hodně! Mám kopačky ještě z finále FA Cupu 2004, kam jsme došli s Millwallem a mám i ty, se kterými jsem dal gól v derby a tak dále. Myslím, že pokud bych spočítal všechny boty, které běžně nosím a ty, které mám schované, dostal bych se ke stovce. Mým oblíbeným párem je ten, ve kterém jsem na mistrovství světa 2006 vstřelil dva góly Japonsku. Ty, které mi pomohly ke gólu v derby zápasech jsou ale samozřejmě taky extra speciální.

Tvoje oblíbená prázdninová destinace?
Jednoduché – Las Vegas. Různé show, nakupování, počasí, restaurace, golf… je tam všechno! Je to nejlepší místo na světě. Jezdím tak pokaždé, když se naskytne příležitost.

Jaký talent, krom fotbalu, bys chtěl mít?
Rád bych zachraňoval životy. Možná něco jako superhrdina. Pokud by se někdo ocitl v ohrožení, bylo by skvělé se prostě zjevit a zachránit někomu život. Byla by to nedocenitelná schopnost, ne?

Doposud nejlepší moment letošní sezony?
Gól proti Liverpoolu na Goodisonu, kvůli jeho hodnotě v té fázi sezony. Pokud bychom nevyhráli, byli bychom v hodně ošemetné situaci, takže díky výhře z nás trochu spadl tlak. Dát gól v jakémkoliv derby je speciální, je to nejlepší pocit. Měl jsem štěstí, že se mi to už několikrát povedlo a na těchto gólech mi opravdu záleží.

Tvoje šťastné číslo?
Mám dvě – 4 a 17. Se čtyřkou hraji za Austrálii a se sedmnáctkou za Everton. Svým číslům věřím, protože tyhle dvě se na ruletním stole objevují docela často!

Oblíbená hračička?
Můj iPad. Je fantastický. Děti ho milují, já ho miluji. Má všechno, co na něm potřebujete, ale víceméně ho nejvíce používáme k hraní her nebo sledování filmů.

Jaký sport máš krom fotbalu rád? Fandíš někomu?
Mám rád každý sport, ale nejraději mám ragby, kriket a box. Myslím, že většina fotbalistů má jiné sporty ráda, protože rozumějí soutěživosti, která je nutná k úspěchu. Z týmů mám rád West Tigers z Austrálie, kteří hrají ragby. Během loňské přípravy v Austrálii jsme využili jejich stadion k tréninku.

Tvůj první domácí mazlíček?
Měl jsem zlatou rybku, když jsem byl malý kluk.

Každý miluje tvoji praporkovou oslavu. Jaká je ale nejlepší oslava gólu, kterou jsi viděl u jiných?
Ta, kde někdo předstíral, že rybaří… Nahodí udici, předstírají, že chytí rybu a pak ji namotají zpátky. Vypadalo to skvěle, ale nemyslím, že bych něco takového někdy sám vyzkoušel!

Poslední věc, kterou děláš před výkopem?
Pokaždé se snažím v hledišti najít rodinu a zamávat jim. Na Goodisonu je to o dost jednodušší, protože sedí v boxu a vím přesně, kde je mám hledat.

Kdy naposled jsi zaplatil za sledování fotbalového zápasu?
V létě, kdy jsem zašel na zápas svého synovce.

Poslední film, který jsi viděl v kině?
Na doraz se Zachem Galifianakisem, chlápkem, který hrál Alana v Pařbě ve Vegas. Byla to zábava, Zach je skvělý komik. Hodně mi připomíná Bainesyho! Do kina jinak chodím docela často, protože děti to milují.

Tvůj oblíbený televizní pořad z dětství a dnes?
Jako kluk jsem miloval Flinstoneovy a Šmouly. Teď rád koukám na Vincentův svět. Je to americká drama-komedie o partě mladých herců.

Kdo je podle tebe nejlepším fotbalistou/týmem světa?
Barcelonu bych mohl sledovat jak je den dlouhý. Jejich fotbal je neuvěřitelný a výhra 5-0 nad Realem byl zkrátka dokonalý výkon. Nejlepší hráč? Musí to být Messi.

Kdo by byl ve tvém snovém pětičlenném týmu?
Walter Zenga, Franco Baresi, Diego Maradona, Marco van Basten… a já!

Hodina v posilovně nebo hodina běhu?
Jednoznačně posilovna. Můžete regulovat teplotu, a to mi vyhovuje víc, než abych mrzl venku!

Jaké by bylo tvoje ideální zaměstnání, pokud by jsi nebyl fotbalista?
Nejspíš herec.

Jakou hudbu posloucháš?
Jako hodně hráčů v Evertonu nejčastěji poslouchám R’n’B. V šatně vždycky nějaká hudba hraje, ačkoliv každý má svoje chutě.

Co tě rozesměje?
V Evertonu Bainesy. Doma mí kluci. S Bainesym je strašná legrace. Možná tak nevypadá, ale je to opravdu vtipný kluk. Pro mě je tohle moc důležité, protože to napomáhá duchu celého týmu. Vždycky se snažím udržet ostatní kluky v dobré náladě, ať už se daří nebo ne a takoví jako Bainesy, tomu hodně pomáhají. Moji kluci mě zase rozesmívají non-stop. Že bych se s nimi nudil? To neznám!

Tvůj nejlepší přítel v klubu?
Jsem si blízký s Mikelem Artetou a Philem Nevillem, ale stejně bych musel nakonec říct všechny!