Yakubu vidí svou budoucnost u Foxes

04/05/2011 0 Od Riči

V současnosti za Leicester City hrající Yakubu Aiyegbeni by uvítal, kdyby se jeho hostování v létě změnilo na trvalý přestup. U svého nového zaměstnavatele totiž našel nový domov.

Osmadvacetiletý Nigerijec působí u Foxes od 13. ledna, za devatenáct zápasů dokázal rozvlnit síť soupeřů desetkrát, a tak není divu, že je spokojený, i když nastupuju pouze v Champioship.

„Snad mi vše potřebné povede vyjednat a vrátím se. Pokud bych dále nastupoval za Leicester, bylo by to skvělé. V Evertonu jsem zažil krásné chvíle, podle mě ale nastal čas změnit působiště. V Leicesteru aktuálně prožívám povedené čtyři měsíce, díky čemuž hodnotím sezónu z osobního hlediska za povedenou.

Cítím se zde jako doma, přijde mi jako kdybych na Walkers Stadium strávil už tak tři nebo čtyři roky. Hráči a fanoušci se ke mně chovají úžasně, snad se všemi budu mít možnost vídat nadále,“ prozradil na úvod Yak.

Tým vedený Svenem-Goranem Erikssonem se netají nejvyššími ambicemi, o postup do Premier League se ovšem bude muset poprvat zase až příští rok, u čehož by Yakubu nechtěl chybět: „Závěr ročníku nás zklamal, toužili jsme se dostat do play-off a zabojovat o Premier League. Během letního období manažer pravděpodobně přivede nové hráče, takže podle mě nás čeká lepší sezóna.

Manažer mi důvěře, a pokud mi někdy dopřál herní pauzu, není to nic zvláštního. Potřebuje přeci dát šanci i jiným. Když jsem v zimě přišel, nikde jsem neříkal, že budu hned automaticky od začátku v základní sestavě. Jestliže chcete hrát, musíte bojovat, věřit a být užitečný v zápasech. Pokud nehrajete dobře, nezasloužíte si místo v týmu.

Mým cílem je pravidelně nastupovat, jelikož jenom v utkáních mohu dokázat svoji gólovou potenci.“

Manažer Leicesteru Sven-Goran Eriksson prozatím neví, jak celá situace ohledně Yaka dopadne, třebaže má Yakubu ve smlouvě o hostování opci na přestup.

„V tuto chvílí nevím, zda se ho pokusíme získat. Musíme o tom ale začít jednat. Hráči jako Yakubu a Kamara mají ambice na play-off a potažmo Premier League. Tomu rozumím, takže uvidíme, co se dá dělat.

Hrajeme jen Championship, takže to může dobré fotbalisty ovlivnit. Jsem však optimista. Hráči se dozví, jestli o ně jevíme zájem či co s nimi máme v plánu.

Yakubu je střelec, branka proti Doncasteru se dá označit za jeho typickou. Když se dostane do šance, vždycky ji pohotově zakončí,“ řekl švédský lodivod.

Jaký je váš názor? Měl by Yakubu odejít, popřípadě za kolik?