Wigan Athletic – Everton 1:1

01/05/2011 0 Od Riči

Od zbytečné prohry ve Wiganu zachránil Everton až 13 minut před koncem zápasu z pokutového kopu Leighton Baines, bývalý hráč Latics.

David Moyes mohl po zranění počítat s Mikelem Artetou i Timem Cahillem, a tak je oba postavil od první minuty stejně jako Victora Anichebeho. Místo v základní sestavě proto nezbylo na Seamuse Colemana, Diniyara Bilyaletdinova a Jermaina Beckforda.

Toffees do utkání vstoupili lépe, drželi míč na kopačkách, ovšem nedokázali si vytvořit žádnou šanci. Jak se to dělá jim ukázali domácí, James McCarthy povedeným obloučkem našel za obranou N´Zogbiu, toho vytlačil ze střeleckého úhlu vyběhnuvší Howard, opora Latics však překvapivě z úhlu trefila přesně bránu a poslala svůj tým do vedení – 1:0.

Inkasovaná branka ještě více nabudila Everton, po kličce se dostal k nenápadné ale nebezpečné ráně Leon Osman, Al Habsi musel pohotově zasahovat. Angličan s tureckými kořeny byl i u další akce, N´Zogbia ho po rychlém rozehrání rohového kopu sestřelil ve vápně. K nařízené penaltě se postavil Mikel Arteta, zahrál ji ale špatně, a tak nechal vyniknout Al Habsiho.

Do přestávky chtěl napravit svoje zaváhání aktivní Charles N´Zogbia, proti byl Howard.

Ve druhé půli poprvé zahrozil Cahill, Al Habsi jeho hlavičku zneškodnil. Stejně si počínal jeho kolega na druhé straně, když dvakrát vychytal střídajícího Victora Mosese. Everton se tlačil do zakončení, pokulhávala ovšem finální fáze. Neuspěl ani opět střílející Leon Osman.

Po 70. minutě tlak Toffees sílil, hlavička Phila Jagielka skončila zase na dobře chytajícím Alimu Al Habsim. To už nebyli na hřišti Arteta s Cahillem, zastoupili je Coleman a Beckford. V 76. minutě zahrál po rohu Bainese Hugo Rodallega ve svém vápně rukou a Blues (tedy vlastně v tomto utkání Pinky) zahrávali druhou penaltu. Té se chopil Leighton Baines a nekompromisní střelou pod břevno vyrovnal – 1:1.

Ačkoliv chtěl Everton strhnout výhru na svou stranu, v nastavení mohl být rád, že Rodallega v dobré pozici trestuhodně a vysoko přestřelil.

Branky: 20. Charles N’Zogbia – 77. Leighton Baines (pen.)
ŽK: 40. Momo Diamé, 86. Maynor Figueroa – 57. Tony Hibbert, 81. Jack Rodwell
Wigan Athletic: Ali Al Habsi, Antolin Alcaraz, Gary Caldwell, Maynor Figueroa, Emmerson Boyce, Ben Watson, Momo Diamé (44. James McArthur), James McCarthy, Tom Cleverley (79. Franco Di Santo), Hugo Rodallega, Charles N’Zogbia (54. Victor Moses)
Everton FC: Tim Howard, Sylvain Distin, Phil Jagielka, Leighton Baines, Tony Hibbert, Jack Rodwell, Phil Neville, Mikel Arteta (66. Séamus Coleman), Leon Osman, Tim Cahill (66. Jermaine Beckford), Victor Anichebe (82. Magaye Gueye)
Rozhodčí: Lee Mason
Diváci: 17 051<