Vaughan přestupil ke Canaries

27/05/2011 0 Od Riči

James Vaughan podle předpokladů opouští Everton, tentokrát však ne pouze na hostování ale na trvalý přestup. Od příští sezóny bude působit v dresu Norwich City, nováčka Premier League.

Dvaadvacetiletý útočník podepsal na Carrow Road tříletou smlouvu poté, co podstoupil nezbytnou zdravotní prohlídku. Přestup bude oficiálně platný, až se vyřídí potřebné papírování. Ani jeden klub částku za transfer nezveřejnil, média však spekulují o hodnotě až 2,5 milionů liber.

Produkt akademie z Goodison Parku a bývalý nejmladší střelec Premier League pobýval během první a i druhé poloviny právě skončeného ročníku na hostování v Crystal Palace, kde se trefil celkem devětkrát. Hrál tedy stejnou soutěž jako jeho nový zaměstnavatel, jenž postoupil do Premier League z druhého místa za QPR. Norwich zažívá posun o soutěž vyše podruhé za sebou, ještě dva roky zpátky hrával League One.

Pro manažera Norwiche Paula Lamberta půjde vlastně o první posilu po postupu. Vaughan se u Canaries střetne se svým bývalým spoluhráčem z Evertonu, brankařem Johnem Ruddym.

James Vaughan vždy platil za velký talent, jeho budoucnost mu však pokazila nesčetné zdravotní komplikace. Nebýt jich, od Davida Moyese by dostal jisté více šancí. Toffees tak opouští rok před vypršením smlouvy.

Co říká na přestup samotný Paul Lambert? „James nebude mít problémy zapadnout do mužstva, zdobí ho přirozený hlad a touha po úspěchu. Už jako mladý hráč v Evertonu prokázal svůj talent a v Crystal Palace jenom přesvědčil, jak je nebezpečný v prostoru kolem soupeřovy šestnáctky.“