Amokachi věří Anichebemu

24/06/2011 0 Od Riči

Victora Anichebeho mnoho lidí odsuzuje, podle nich prý není pro Everton dostatečně kvalitní. Daniel Amokachi má však na svého krajana zcela opačný názor.

Bývalý striker Toffees a v současnosti asistent trenéra u reprezentačního týmu Nigérie považuje Vica stále na velký příslib do budoucna. Pokud se Anichebemu vyhnou zdravotní problémy, měl by v Premier League zaujmout.

Třiadvacetiletého robustního útočníka v posledních letech trápí zranění, i kvůli nim se nedokáže naplno prosadit do kádru Davida Moyese. V posledním půlroce se mu ovšem začíná blýskat na lepší časy, Vic v zimě podepsal smlouvu na 4,5 roku, ke konci sezóny pravidelně nastupoval na hrotu útoku a minulý měsíc se vrátil do národního týmu, když byl u vysoké výhry 4:1 nad Argentinou. K větší spokojenosti chybí  už jen góly…

Amokachi o svém svěřenci z národního týmu prozradil: „Victor se prezentuje v dresu Nigérie v dobrém světle, pro jeho sebevědomí je to důležité. Snad dokáže výkony z reprezentace převést i do klubu.

V Nigérii je považován za hráče s velkým potenciálem, mohou za to jeho dobré vystoupení v reprezentaci. U nás v zemi na něj koukáme jako na hvězdu budoucnosti.

Nigerijští fanoušky mají Victora v oblibě, jelikož vždy odvádí stoprocentní práci. Vždy. Dokonce i tehdy, když se mu nedaří.

Byl jsem rád, když jsem loňskou sezónu Victora opět viděl v sestavě Evertonu. Drží se ho smůla se zraněními, což ho samozřejmě v jeho kariéře brzdí. Snad zůstane v nadcházející sezóně zdravý. Jestliže se tak stane, dle mého se může stát v reprezentaci Nigérie a také v Evertonu důležitým článkem.

Já ho mám stále zafixovaného jako hráče, od něhož hodně očekávám. Je silný, dokáže střílet branky, udrží míč na noze, čímž hodně napomáhá kvalitním záložníkům v Evertonu.

Hodně lidí si neuvědomuje, kolik moc ho poznamenala zranění. Teď snad absolvuje celou předsezónní přípravu stejně jako jeho spoluhráči a všem ukáže, čeho je schopen.“