Phil Neville by rád dohrál na Goodison Parku

02/07/2011 0 Od Riči

Lídr Evertonu už nemá snahu měnit prostředí a očekává se, že se v příštích dnech dohodne s na prodloužení kontraktu o další dva roky. Mezitím mladík Gueye mezitím plánuje zlepšení.

Kapitánovi mužstva zbývá do konce stávající smlouvy pouhých dvanáct měsíců, ovšem jednání na nové se mají s představiteli Toffees vyvíjet velice dobře.

Čtyřiatřicetiletý bývalý anglický reprezentant se od příchodu z Manchesteru United v srpnu 2005 stal pro modrou polovinu Liverpoolu velice důležitým hráčem, když platná je především jeho univerzálnost, díky které může nastoupit jak v obranné, tak i záložní řadě.

V lednovém přestupovém termínu se Neville díky stále povedeným výkonům dokonce dostal do překvapivých spekulací ohledně transferu k Tottenhamu, jenž pro jarní program ještě zůstával v bojích prestižní Ligy mistrů. K přesunu však nakonec nedošlo, což sám poté doplnil slovy o spokojenosti s působením v Goodison Parku a chutí být součástí nadějně vyhlížející budoucnosti evertonského celku.

Rozhodnutí podepsat na příští dvě sezóny by pro Nevilla zřejmě znamenalo, že s klubem spojí zbytek profesionální hráčské kariéry. Přestože ho nedávno trápilo zranění kolena, kvůli němuž prý nějakou chvíli uvažoval o možnosti konce, stále je fyzicky dostatečně připraven na to, aby i při 36. narozeninách patřil do kádru Blues.

„Momentálně se cítím fit jako nikdy předtím. Chtěl bych pokračovat tak dlouho, jak jen to půjde, aspoň ty dva ročníky. A doufám, že za Everton,“  řekl nedávno. „Z osobního hlediska to pro mě bylo jedno z nejpovedenějších období. Opravdu jsem si ho užil.“

Gueye chce zapůsobit

S nadějí, že se mu podaří přesvědčit manažera Davida Moyese o svých kvalitách, vstupuje do předsezónního tréninku Evertonu Magaye Gueye. Cílem má být zajištění si místa v základní sestavě hned pro otevírací zápas Premier League proti Tottenhamu.

Loňská posila z francouzského Štrasburku ukázala v dresu Blues během debutového roku slušný příslib. Čas rozkoukávání však chce dvacetiletý ofenzivní talent již letos proměnit v pravidelnější nastupování za první tým.

„Doufám, že v nadcházející sezóně odehraju více utkání,“ pronesl Gueye pro oficiální stránky. „Do této doby to bylo hlavně o usazení a poznávání anglického fotbalu, ale nyní jsem si už zvykl na odlišnosti od hry ve Francii, kde to není tolik o síle, což byl podstatný rozdíl.

Zaměřuji se na to, abych byl v přípravě opravdu dobrý, zapůsobil na trenéra a dostal se do mužstva pro první duel. Potřebuji ještě trochu zesílit, pokračovat v tvrdé práci a věřit si.

Když se mohu ukázat na hřišti, pak jsem šťastný. Není problém, abych se objevil nalevo, napravo nebo úplně vepředu. Nicméně moje oblíbená pozice je asi hned za útočníkem, kde dostanete větší svobodu k pohybu, střílíte odtud góly a zároveň pomáháte týmu v kreativitě. Tak to dělal Zidane a on je můj dětský hrdina, i proto jsem měl tento post vždy rád.“