Bury – Everton 1:4

15/07/2011 0 Od Meňa

Poklidným tempem a tomu napovídajícím výsledkem vkročil Everton do série přátelských zápasů. Na hřišti čtvrtoligového Bury si Toffees s chutí zastříleli.

Základní sestava se dočkala několika překvapivých tahů. Na levé straně obrany místo Leightona Bainese naskočil Phil Neville, ve středu pole se po vážném zranění objevil Marouane Fellaini a Jermainu Beckfordovi dělal v útoku společnost navrátilec Yakubu.

A právě Nigerijec byl ve středu prvních vážných momentů. Jeho prvotní dělovku sice ještě brankář domácích Cameron Belford vyrazil, jenže o několik minut později už byl krátký na jeho hlavičku. Za domácí se pokoušel dalekonosnou střelou odpovědět Steven Schumacher, jenže byli to znovu Blues, kteří udeřili. Aktivní Yakubu obral o míč Hughese, posunul hru ke Gueyemu a ten napodruhé dostal míč do sítě.

Závěrečná pětiminutovka prvního poločasu pak přinesla hned dvě trefy. Nejdřív se vydařenou střelou prosadil Leon Osman a svoji druhou branku přidal o dvě minuty později podobně přesným zakončením Gueye.

O přestávce provedl David Moyes čtyři změny, přesto se o dění na hřišti dál starala fungující dvojka Beckford – Yakubu. Blízko se ocitl zejména prvně jmenovaný – pálil jen těsně vedle, když jej milimetrovým dlouhým míčem vyslal na bránu Bilyaletdinov.

Snížení se Bury dočkalo po hodině hry. Ke přímému kopu se postavil odchovanec Evertonu, Schumacher a z 25 metrů dopravil míč do sítě. Zanedlouho Belford odvrátil pátý gól, když vychytal Beckforda, zbytek utkání se pak dohrál skutečně jen v tréninkovém tempu.

Everton: Mucha, Coleman, Heitinga (46. Jagielka), Distin (46. Baines), Neville, Osman, Arteta (46. Anichebe), Fellaini (46. Bilyaletdinov), Gueye, Beckford, Yakubu

Góly: 59. Schumacher – 18. Yakubu, 32., 33. Gueye, 42. Osman