Letní sraz Evertonians

21/07/2011 0 Od Meňa

Červenec bude krom jiných letních radovánek patřit i tradičnímu víkendovému dýchánku, takže vytahujte diáře, Moravská Třebová znovu čeká.

Update od pořadatele Pepy

Mám potvrzeno hřiště a zápas na sobotu 23.7. v Borušově, zde mi slíbili i občerstvení a doplnění týmu. Jako obvykle. Na pátek mám také jako minule zamluvené travnaté hřiště na sídlišti, zde si dáme seznamovací tréning asi od 18.30 hod., nutná hladká obuv, ne kopačky. Na pátek i sobotu večer mám domluvené posezení v hospůdce na stadiónu v Moravské Třebové, jak jsme jednou byli na live zápase. Zde je i posezení venku, teď zde dělá kamoš, který chystal hospůdku při našem prvním srazu, nachystá nějaké občerstvení /klobásy…/ Je to asi 10-15 minut pěšky z centra, ale budeme zde mít klid, jedná se o sportovní prostředí, hosté většinou současní či minulí fotbalisté a žádné „cizí a provokující osoby“, lidové ceny . Na pátek i sobotu, tréning, zápas i posezení, počítám s našimi kolegy, kteří nás doplňují.

Ubytování: Jedná so o ubytovnu v centru města, má to můj kamoš a dá se vše domluvit. Cena 200,-Kč,osoba/noc. Platit můžeme až při ubytování 22.7. /do 17.30 hod. protože majitel odjíždí na dovolenou, jsou zde 4 pokoje/ 2,3,4 a pěti lůžkový/, zamluvil jsem 6 míst (Riči, Fip, Javor, Laco, Meňa, Dac (?)), můžeme ale počet i cca během 14 dní změnit.


Už se stává pravidelnou tradicí, že jeden z červenových víkendů patří srazu československých Evertonians. Dva předchozí srazy skutečně stály za to, a říká se, že do třetice vůbec toho nejlepšího, takže na termín 22. – 24. července nic neplánujte. Vyráží se směrem Moravská Třebová.

Oproti loňsku a předloňsku se termín dostaveníčka přesunul o týden později. Snažili jsme se tím s pořadatelem Pepou vyhovět zejména členům naší tradiční „hardcore“ sedmičky, od které se už tedy žádné výmluvy nepřijímají :-). Jde o pevně stanovený termín, se kterým už se hýbat nebude. Tím bych ale chtěl vyzvat i další fanoušky, kteří by měli zájem poznat se s dalšími blázny nakaženými karamelovým virusem, aby přijeli poklábosit, popít a koneckonců si i zasportovat. O nic z toho nikdy není nouze.

Zřejmě nejvážnější změnou oproti přechozím ročníkům bude ubytování. Poněvadž naše tradiční útočiště Hotel Morava nedávno lehl popelem, budeme muset hlavy složit jinde, což je ale pouze minoritní potíž – koneckonců, na sraz se nejede spát. O detailech letošního ubytování však v každém případě budeme později informovat.

Do Třebové se budeme klasicky sjíždět v pátečních odpoledních až podvečerních hodinách. Po bleskovém ubytování bude následovat fotbálek, který se samozřejmě bude zapíjet do časných ranních hodin. Po vystřízlivění bude opět na řadě odjezd směr Borušov a mač proti místním fotbalovým nadšencům. Na místě by mělo být klasicky i občerstvení. Po večerním odjezdu zpět do Třebové znovu obsadíme některou knajpu. Odjezd domů bývá kolem nedělního poledne.

Toť tedy strohé prvotní info. Podrobnosti prostřednictvím Pepy časem doplníme. Zároveň bych účastníky a zájemce chtěl vyzvat k tomu, že pokud se vám v hlavě zrodí jakýkoli nápad, jak sraz zpestřit něčím novým a netradičním, tak neváhat a napsat do diskuze. To samé platí i pro dotazy, které případně můžete směřovat i na maily mena.efc@seznam.cz či rici.efc@gmail.com.

Času je sice ještě relativně dost, ale vy zájemci, kteří jste chyběli loni, ale láká vás akce letošní, dejte jistojistě vědět. Dveře jsou také otevřeny i fanouškům jiných klubů, nemusí se jednat o záležitost čistě evertonskou. Fandové anglického fotbalu jsou na sraze vítáni.