3. sraz Evertonians

24/07/2011 0 Od Riči

Už potřetí se českoslovenští fanoušci Evertonu sešli v Moravské Třebové a stejně jako v předchozích dvou letech šlo o vydařený víkend.

Jedinou menší kaňkou byl opět počet účastníků, stejně jako na předchozích srazech se nás sešlo 7 – Pepa.EFC, Riči, Meňa, Javor, Fip a dvojice nováčků ze Slovenska TheRoyalBlue s Danem.

Do Moravské Třebové dorazili všichni v pátek odpoledne, po ubytování a přivítacích panáčcích jsme se vydali na domluvený zápas v malé kopané s místními. Utkání plné fotbalové krásy jsme opanovali a zaslouženě jsme se radovali z výhry 10:8. Večer jsme se už konečně přesunuli do hospůdky, kde jsme debatovali a i něco vypili. Detaily si příliš nepamatuju, po půlnoci ale následoval přesun do dalšího baru… a pak dalšího. Na ubytovnu jsme se vrátili v čase, kdy už kohouti dávno nekokrhají. O to hůře se nám poté v sobotu vstávalo 🙂

Od 4 hodin nás ale čekalo tradiční utkání v nedaleké vesničce zvané Borušov proti tamním nadšencům. Hrál se klasický fotbal 11 proti 11, nás proto muselo doplnit pár lidí, kteří však rychle pochopili systém hry Evertonu a v souhře nebyl žádný problém. Z toho pramenila i první výhra za tři roky, v po nervydrásajícím průběhu jsme zvítězili 5:3, přičemž se gólově prosadili i Evertonians. Skóre otevřel díky perfektnímu výběru místu v pokutovém území Dan (není se čemu divit, oblékl si totiž dres Tima Cahilla). Dokonce rozhodující trefu má na svědomí Fip, individuální akci zakončil ranou, za níž by se nestyděl ani Diniyar Bilyaletdinov.

Po střetnutí jsme vypili pár zasloužených pivek v areálu hřiště, ale také jsme přišli o Meňu, který plánovaně odjel domů. To nám ovšem nezabránilo v další večerní návštěvě moravskotřebovský podniků. Sobotní noc se odehrávala v klidnější atmosféře než ta páteční, i tak jsme se skvěle bavili a někteří se zase vraceli v ranních hodinách.

Během nedělního dopoledne jsme opustili Moravskou Třebovou a vydali se do svých měst. Samozřejmě až na Pepu, jenž jako místní perfektně zorganizoval další sraz, za což mu patří velké dík.

Fotky si můžete prohlédnout zde.

Snad se za rok sejdeme znovu, COYB!!!