DC United – Everton 1:3

24/07/2011 0 Od Meňa

Svůj druhý a závěrečný zápas na americké půdě Blues zvládli. Ve Washingtonu se o vítězství nad tamními DC United postaral Anichebe, Bilyaletdinov a Gueye.

Ve Spojených státech dál panují nesnesitelná vedra, oproti předchozímu zápasu ve Philadelphii, se však Everton prezentoval lepším výkonem a na skóre to bylo znát již ve 4. minutě. Bainesova kolmice našla Anichebeho, a ten z ostrého úhlu zamířil přesně.

Po šestnácti minutách už Everton svým hostitelům utekl na rozdíl dvou branek. Pohledná kombinaci mezi Rodwellem, Barkleym a Velliosem, skončila u Bilyaletdinova, který zakončil pod nohy domácího brankáře. Snížení se DC United dočkali těsně po přestávce, kdy Muchu překonal Chris Pontius.

Aktivnější byli však dál Toffees a zmařenými gólovkami to potvrdil Cahill, Rodwell, Coleman a poději znovu Bilyaletdinov, který rozezvonil břevno. Třetí trefu si tak Everton schoval až na konec utkání, kdy po Beckfordově centru na zadní tyč zakončoval Gueye.

„Jsem docela spokojen, myslím, že to byl dobrý zápas,“ řekl David Moyes. „Podmínky hrály roli, ale oba týmy hrály nejatraktivněji, jak mohly. Myslím, že díky úvodnímu gólu z nás spadl trochu tlak, protože proti Philadelphii jsme měli jen minimum střeleckých šancí. Tentokrát jsme možná mohli dát i víc gólů.“

Everton: Mucha, Coleman, Jagielka (70. Heitinga), Distin, Baines (70. Neville), Bilyaletdinov, Barkley (46. Osman), Rodwell, Anichebe (52. McAleny), Cahill (72. Beckford), Vellios (46. Gueye)