Transfer Deadline Day

31/08/2011 0 Od Riči

Poslední den letního přestupového okna bývá pro fanoušky Evertonu nejdepresivnějším dnem v roce. Co nám přinese Deadline Day letos?

Za Everton bude možná nastupovat Argentinčan. Urostlý útočník Denis Stracqualursi podstoupil na Finch Farm zdravotní prohlídku a jeho roční hostování z Tigre závisí na tom, zda odejde někdo z dvojice Beckford-Yakubu. Stracqualursi se v minulé sezóně stal nejlepším střelcem v domácí lize, ve 35 zápasech vstřelil 22 branek.

Jermaine Beckford po pouhém roce možná opustí Goodison Park. David Moyes akceptoval nabídku Leicesteru ve vyši 4 milionů liber, již dříve v srpnu aspirant na titul v Championship nabízel za Beckse, tenkrát ale ještě nepochodil. Aktuálně vše závisí na samotném hráči.

Everton o víkendu obral v samém závěru utkání Blackburn o tři body, nyní se možná Rovers „pomstí“. Aiyegbeni Yakubu, rok před vypršením smlouvy, třeba konečně najde pro sebe vhodný klub. Toffees s přestupem měli souhlasit, takže se čeká na platové požadavky Yaka.

Arsenal přišel o špílmachra Fabregase, náhradu za něj našel v kádru Everton. Mikel Arteta však nikam neodchází, Moyes nejprve odmítl peníze + Nicklase Bendtnera a následně i samostanou nabídku £10m.

OFICIÁLNĚ: Shane Duffy toužil po hostování v týmu, kde nabere zkušenosti se seniorským fotbalem. A to se mu dnes splnilo. Minimálně měsíc pobyde na hostování ve Scunthorpe, hrající League One.

Do konce přestupového okna zbývá 3,5 hodiny.

Levonohý univerzál Royston Drenthe patří v Realu Madrid k nadbytečným, podle neověřených informací se dokonce nachází v útrobách Goodison Parku a rokuje se o sezónním hostování.

Stoke City hledá posilu do ofenzivních řad… Tim Cahill? To má být nějaký vtip?

22:30 a novinář Phil McNulty informuje: Mikel Arteta po opětovném zájmu ze strany Arsenalu požádal vedení Evertonu o přestup.“ Těžko odhadovat, kde je pravda, vždyť Španěl před pár dny hovořil do médií, jak bude pro Everton důležité udržet opory.

Do konce přestupového okna zbývá hodina a David Moyes je už prý smířen s odchodem Artety do Arsenalu.

OFICIÁLNĚ: Je po půlnoci a Everton potvrdil příchod Denise Stracqualursiho na sezónní hostování.

OFICIÁLNĚ: Arsenal stihnul dokončit přestup Mikela Artety. Španěl odešel za £10m.

OFICIÁLNĚ: Yakubu opouští Everton a stěhuje se do Blackburnu Rovers.

OFICIÁLNĚ: I druhá posila přichází na celoroční hostování, z Realu Madrid se stěhuje Royston Drenthe.

OFICIÁLNĚ: Loučíme se také s Jermainem Beckford, jenž bude působit v Leicesteru City.