Beckford směr Leicester City

01/09/2011 0 Od Riči

Nejen odchod Mikela Arteta zaskočil. Po pouhém roce se loučíme s Jermainem Beckfordem, který za tři miliony liber míří do druholigového Leicesteru City.

Becks podepsal na King Power Stadium smlouvu na čtyři roky a podle jeho výkonů se částka za přestup může vyhoupnout až na 4 miliony liber.

Anglický útočník začínal s fotbalem v Chelsea, kde ale dostal padáka, a tak se zkoušel chytit v neligovém Wealdstone. Zde se mu náramně dařilo, proto si vyhlédl Leeds. Zde musel nejprve přesvědčit o svých kvalitách na hostováních v Scunthorpe a Carlisle.

Na Elland Road se brzo vypracoval mezi opory mužstva, v sezóně 2010/11 vstřelil v League One 34 branek a dovedl Whites k postupu do Champioship. Tu si však nezahrál, protože jako volný hráč odešel do Evertonu.

Skok o dvě soutěže a premiéra v Premier League Beckfordovi celkem vyšla, v první sezóně nastřílel deset branek. Pamatovat si budeme hlavně tu jeho poslední, díky níž rozhodl o výhře nad Chelsea. Než rozvlnil síť, proběhl s míčem u nohy skoro přes celé hřiště.

Ačkoliv před letošní sezónou o jeho odchodu nebyla řeč, David Moyes dokonce odmítl prvotní nabídku ze strany Leicesteru, poslední přestupový den se karta obrátila a Beckford za £3m zamířil do Leicesteru City.