Chelsea – Everton 3:1

16/10/2011 0 Od Riči

Nedávno přišel Everton o vítěznou sérii s Manchesterem City a tentokrát ho po dlouhé době překonala i Chelsea, na domácí půdě bez větších problémů hlavně díky efektivnímu zakončování vyhrála 3:1.

Toffees nastoupili ve stejné základní sestavě jako před týdnem. Heitinga, Drenthe nebo Neville tak zase zůstali jen na lavičce náhradníků. Na hrotu útoku dostal od úvodní minuty šanci Louis Saha, doufajíc ve svůj první gól v letošní sezóně. A Tim Cahill, hrající na své oblíbené pozici podhrota, pro změnu stále čeká na svoji první trefu v roce 2011. Jedinou změnu oproti Merseyside derby byly jen dresy, premiérově se nastoupilo ve třetí stříbřité sadě.

A právě Francouzský útočník ve službách Evertonu poprvé zaměstnal Petra Čecha v brance domácích, ten si však s jeho pokusem nadvakrát poradil. Ve 24. minutě si Baines pěkně vyměnil míč s Osmanem, prvně jmenovaný našel ve vápně Fellainiho, jehož ale skvěle odzbrojil Mikel.

Chelsea se naplno předvedla ve 31. minutě. Mata našel pasem za obranou Ashleyho Cola, který neméně pěkným centrem připravil brankovou pozici pro hlavičkujícího Sturridge – 1:0. I když poté domácí trochu polevili, do poločasové přestávky se opět radovali. Na přímý kop Lamparda si naskočil Terry a překonal vyběhnutého a chybujícího Howarda – 2:0, to vše se udalo v samém závěru první půle.

Vstup do druhé části mohl mít Everton přímo skvělý, Leon Osman se na hranici vápna nerozpakoval a z prvního doteku vystřelil, bohužel trefil jen tyč. Toffees se snažili o snížení, jenže Osmanovi se ani tentokrát nezadařilo, branku přestřelil.

Další pěknou akci respektive důkaz produktivity si Chelsea připravila po hodině hry, Drogba středem hřiště potáhl míč, nahrál ho do strany na Matu. Aktivní Španěl ho okamžitě poslal před bránu, kam si nabíhal Ramires a do prázdné brány pohodlně skóroval – 3:0. Čisté svědomí při bránění zakončujícího hráče neměl stejně jako při první brance Baines.

V 81. minutě vystřídal Sahu Vellios a právě řecký mladík se po 18 vteřinách hned prosadil. Ve skluzu uklidil do brány přihrávku dalšího střídajícího, Roystona Drentheho – 3:1. Víc podstatného se ovšem již v utkání neudálo, a tak se Chelsea radovala z výhry 3:1. Everton prohrál potřetí za sebou.

Branky: 31. Daniel Sturridge, 45. John Terry, 62. Ramires – 81. Apostolos Vellios
ŽK: 37. Ashley Cole, 70. Daniel Sturridge – 16. Marouane Fellaini, 41. Leighton Baines
Chelsea FC: Petr Čech, José Bosingwa, Branislav Ivanović, John Terry, Ashley Cole, Ramires (65. Florent Malouda), John Obi Mikel (76. Oriol Romeu), Frank Lampard, Daniel Sturridge, Didier Drogba, Juan Manuel Mata (77. Nicolas Anelka)
Everton FC: Tim Howard, Tony Hibbert, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines, Seamus Coleman (61. Royston Drenthe), Jack Rodwell, Marouane Fellaini, Leon Osman, Tim Cahill (72. Phil Neville), Louis Saha (81. Apostolos Vellios)
Rozhodčí: Mike Jones
Diváci: 41 789