Elstone: Jednání o prodeji probíhají

11/11/2011 0 Od Riči

Robert Elstone z pozice generálního manažera Evertonu prohlásil, že s potencionálními zájemci na převzetí klubu opravdu debatuje.

Naposledy se ve spojitosti ohledně prodeje Evertonu zmiňovalo jméno indické společnosti Jain, která obchoduje v oblastech nemovitostí, maloobchodu a ocelářském průmyslu. Ať už byl zájem Indů reálný či ne, určitě nebyli v posledním roce jediným vyptávající se na klub z Goodison Parku, což potvrzuje i Elstone: „O Everton neustále trvá zájem, jsme v rovině dialogů.

„Celá řada jednotlivců, skupin nebo společností je ve věci Evertonu zainteresována. Vedeme seriózní rozpravy na téma nového vlastníka a investicí do budoucna. EFC je vždy otevřen, vnímavý a profesionální, takže respektujeme obě strany, co se týče odhalení identit potencionálních zájemců.“

Se současnou situací u Toffees mnoho fanoušků nesouhlasí, proto v Liverpoolu vznikla skupina příznivců The Blue Union. A před sobotním domácím zápasem s Wolves, ohlásila zorganizovat protestní pochod.

Robert Elstone na to prozradil: „Samozřejmě plně chápeme naše fanoušky, kteří se chtějí dozvědět, jak naše jednání skončí úspěšně. To ale zaručit nemohu, jelikož jednání jsou teprve v rané fázi.

Jako první nám nejsou pokládány otázky “za kolik“ ale “jaké jsou vaše plány a záměry s Evertonem do budoucnosti?“. Nebaví mě opakovat se, ale Everton FC je vážně k prodeji. Prodeji, jenž neselže na bodech o velké ceně nebo špatných podmínkách.

Upřímně doufám ve správného kupce s dobrými úmysly. O závazcích k Evertonu s možnými investory také mluvíme.“

The Blue Union nepořádá první protestní akci, činila se již před soubojem s Aston Villou v září. Cílem spolku rozhodně není vyhnat současného předsedu Billa Kenwrighta, ale docílit změny, která Evertonu zabezpečí finanční prostředky potřebné v konkurenceschopnosti Premier League. V současné chvíli se svěřenci Davida Moyese nachází na 16. místě tabulky, přičemž v posledních šesti ligových kolech vyhráli jen jednou.