Zveřejněny výsledky hospodaření

12/12/2011 0 Od Meňa

V nedávných dnech klub zveřejnil výsledky hospodaření za uplynulý rok. Lze z nich vyčíst, že k žádným velkým změnám po peněžní stránce nedošlo.

Účetní období, trvající od 1. června 2010 do 31. května letošního roku, vykázalo narůst obratu, který nyní činí 82 milionů liber, což je o 3.7% více, než v předchozím období. Důvodem jsou vyšší příjmy od televizních společností za vysílání Premier League a také loňské úspěšné turné po Austrálii.

Beze změny je pak výše dluhu, který zůstal na 44.9 milionech. Provozní ztráty činí stejně jako minulý rok 0.5 milionu, ačkoliv skutečné číslo se blíží až 5 milionům, pakliže tedy započítáme úroky a poplatky bankám za půjčky, jež ve zprávě nejsou obsaženy.

Ideální čísla neukazují ani mzdové náklady. Díky novým smlouvám pro Phila Jagielku, Jacka Rodwella, Leona Osmana, Tonyho Hibberta, Seamuse Colemana a Victora Anichebeho, společně s nákupy Magaye Gueyeho a Apostolose Velliose, vzrostly o 6.8 procent na 58 milionů v porovnání s 54.3 miliony v předchozím období.

Další náklady zahrnují chod a údržbu stadionu, scoutský systém, tréninkové centrum a akademie – celkově 23.6 milionů, což je o 200 tisíc liber méně, než v minulém období.