Donovan je zpět!

15/12/2011 0 Od Meňa

S návraty se letos roztrhl pytel. Tentokrát nám Everton jako předčasný vánoční dáreček nadělil druhé hostování Landona Donovana.

Americká hvězda se na Goodison Park vrací po dvou letech. V předminulé sezoně se v Evertonu stal miláčkem, proto se David Moyes snažil devětadvacetiletého útočníka či záložníka přilákat i poté, povedlo se mu to však až tentokrát. Diskuze s Los Angeles Galaxy probíhaly v posledních třech dnech a výsledkem je dvouměsíční hostování.

„Mám radost, že jsme zvládli Landona získat zpět,“ říká Moyes. „V lednu a únoru nám přinese o něco víc zkušeností. Před dvěma roky se mu u nás dařilo, doufejme tedy, že s podobnými výkony se dokáže vrátit. Jeho sezona právě skončila a stejně jako minule potřebujeme, aby se rychle uchytil, protože tohle je náročná část sezony.“

Radost neskrývá ani sám Donovan, který si svoje prvotní hostování nemohl vynachválit. „Příležitost vrátit se do Evertonu a hrát za tolik respektovaný klub a manažera, kterého si tak vážím, je něco, co jsem si nemohl nechat uniknout. Rád bych také poděkoval Bruci Arenovi, stejně jako zástupcům obou klubů a Major League Soccer, že mi vyhověli dostat tuhle speciální příležitost.“

Donovanova sezona v MLS skončila teprve před několika týdny a byla navýsost úspěšná. Jako kapitán dovedl LA Galaxy k vítězství MLS Cupu, nejcennější trofeji zaoceánského fotbalu. Evertonu bude Landon k dispozici od nového roku, bude tak moci nastoupit 4. ledna proti Boltonu a jeho posledním zápasem bude derby na Anfieldu 25. února.