Od příští sezony s Nike

29/03/2012 0 Od Meňa

Počínaje následující sezonou přestává být hlavním klubovým výrobcem dresů Le Coq Sportif a stává se jím americký Nike.

Francouzská společnost Le Coq Sportif byla výhradním výrobcem klubových dresů a dalšího sportovního oblečení od roku 2009, kdy zároveň Everton uzavřel smlouvu se společností Kitbag, předním evropským obchodníkem se sportovním zbožím. To Evertonu umožnilo mimojiné otevřít také nový kamenný obchod v centru Liverpoolu a podstatně zlepšilo sortiment nabízených produktů pro fanoušky.

Nadnárodní gigant je výrobcem dresů například Barcelony nebo Manchesteru United a krom dresů bude samozřejmě produkovat i oficiální tréninkové soupravy a ostatní sportovní vybavení. „Po všech spekulacích posledních měsíců s potěšením oznamujeme, že Everton uzavřel tříleté partnerství s největším výrobcem sportovního zboží na světě,“ řekl generální ředitel Evertonu, Robert Elstone.

„Všichni se těšíme na vyhlídky spolupráce s designovými, marketingovými a prodejními týmy Nike a těšíme, až uvidíme jejich působivé a originální dresy a produkty, stejně jako na výhody nových prodejních příležitostí, na kterých budeme pracovat s Kitbagem. Nike má dokonalou reputaci a věříme, že našim fanouškům udělá nové partnerství radost a budou se těšit na náš nový domácí dres.

Těší nás, že vstupujeme do spolupráce s Evertonem – je to prestižní klub se slavnou historií a těšíme se na vybavování týmu jejich novým hracím a tréninkovým oblečením,“ nechal se slyšet Marc Van Pappelendam, ředitel Nike pro Velkou Británii a Irsko. „Evertonians jsou proslulí jsou vášní a jsme rádi, že jim k dispozici pro sezonu 2012/13 bude naše zboží.“

Krok kupředu vidí v nové spolupráci také Andy Anson, výkonný ředitel Kitbagu. „Máme velkou radost, že se Nike stal oficiálním partnerem Evertonu. Tento historický klub si zaslouží pracovat s těmi nejlepšími možnými partnery a není tu nikdo vhodnější, než Nike.“