Udělovaly se klubové ceny

12/05/2012 0 Od Riči

Jako každý rok i na konci letošní sezóny se rozdávala klubová ocenění. A trofej pro nejlepšího hráče si odnesl domů Johny Heitinga.

Hráč roku: Johny Heitinga

Titulem nejlepšího klubového hráče se může pyšnit Johny Heitinga. Vybrat toho nejlepšího rozhodně nebylo jednoduchým počinem, Marouane Fellaini v záloze dominoval, Leighton Baines navázal na svůj vysoký standart a Tim Howard opět několikrát perfektními zákroky držel akcie Evertonu ve hře. Pyšný držitel ceny se nechal slyšet: „Jsem strašně šťastný, pro mě se jedná o velkou poctu. Chtěl bych poděkovat hlavně svým spoluhráčům. Vždy je příjemné, když vás fanoušci mají rádi, ovšem ve fotbale se dějí věci rychle. Jeden den jste hrdina, druhý odpadlík. Proto v každém utkání bojuji na 100 procent.“

Hráč roku podle hráčů: Sylvain Distin

Trochu překvapivým vítězem této ankety se stal levonohý obránce Distin. Ano, zcela jistě patřil k oporám mužstva, ovšem několikrát si neodpustil chybu. Zmínit hlavně třeba jeho hrubku v semifinále FA Cupu proti Liverpool. „Kluci vás vidí pracovat každý den, proto je to pro mě čest,“ neskrýval radost Sylvain Distin.

Cena Howarda Kendalla: Bill Kenwright

„Jsem ohromen. Nedokáži popsat, co to pro mě znamená. Vlastně dokáži, znamená to pro mě vše,“ řekl předseda klubu, kterého doplnil David Moyes: „Bill s hráči vychází přátelsky, chovají k němu úctu. Jsem potěšen, že jsem s ním pracuji už deset let.“ Howard Kendall volí vítěze na základě přínosu pro klub.

Chairman’s Blueblood Award: Phil Neville

Bill Kenwright uděluje ocenění tomu, kdo nejlépe projeví týmového ducha Toffees a své letošní rozhodnutí vysvělil takto: „Jestliže se z bývalého hráče Manchesteru United stane opravdová legenda Evertonu, znamená to něco unikátního. Na Old Trafford, když se prohrávalo 1:3, Phil burcoval mužstvo tleskáním, každého hráče burcoval. Dle mého ho řadím na jednoho z nejlepších kapitánů, jakého kdy Premier League spatřila.“

Gól roku: Phil Neville

A zase se radoval kapitán Toffees. Svou brankou z prodloužení proti West Bromu rozhodl o postupu ze třetího kola Ligové poháru a teď si za ní vysloužil i trofej.

Mladý hráč roku: Apostolos Vellios

Řecký útočník se během nepovedeného podzimu několikrát proměnil v žolíka. V Premier League se prosadil třikrát a pravidelně skóroval za rezervu. Ve druhé části sezóny už vzhledem ke konkurenci za první tým nenastupoval.

Hráč roku rezervního týmu: Adam Forshaw

Záložník narozený v Liverpoolu si na pódium pro cenu došel zaslouženě. Sezónu mu sice skončila předčasně, jelikož si na hostování v Brentfordu zlomil čelist, v rezervě však vždy patřil k oporám. Prosadí se do A-týmu?

Hráč roku akademie: Hallam Hope

Osmnáctiletý útočník patří k největším nadějím Evertonu. Pravidelně dostává pozvánky do jeho odpovídajících věkových kategorií anglické reprezentace a letos si desetkrát zahrál i za rezervu, přičemž v základu nastoupil jednou a vstřelil dvě branky.

Hráčka roku: Rachel Brown

Dlouholetou oporu nacházejí ženy v brankařce Rachel Brown. Anglická reprezentantka se osvědčila při Women´s Super League. V soutěži vychytala pět čistých kont a dovedla Blues k umístění mezi třemi nejlepšími.

Fanoušek roku: Sarah McNabb

Šestnáct let stará Sarah je pečovatelkou své matky Margaret, která trpí roztroušenou sklerózou, a svého třináctiletého bratra Liama, jehož trápí Aspergerův syndrom. Samotná Sarah neustále podstupuje operace hlavně kvůli važným zdravotním komplikacím s kolenem, přesto vlastní sezónní pernamentku a poslední operaci odložila, aby nezmeškala semifinálový duel FA Cupu ve Wembley.

Everton Giant: Brian Labone

Ocenění pro významného hráče klubové historie získal muž přezdívaný Mr. Everton. Bohužel ceremoniálu se osobně nezúčastnil, jelikož zemřel v roce 2006.