Cahill odchází do New Yorku

24/07/2012 0 Od Meňa

Z Evertonu dorazila smutná zpráva. Největší hrdina poslední dekády Tim Cahill, odchází za angažmá v zámoří.

Novodobá legenda Toffees do New Yorku Red Bulls odchází za částku, která se má pohybovat kolem jednoho milionu liber. Ofenzivnímu záložníkovi již pouze zbývá dohodnout se s týmem z největšího amerického města na osobních podmínkách smlouvy a podstoupit lékařskou prohlídku. Do USA odcestuje během nejbližších dní.

Dnes již dvaatřicetiletý rodák ze Sydney přišel do Evertonu v létě 2004 a kultovní status si na Goodison Parku začal pěstovat okamžitě. Ve své první sezoně výrazně přispěl v cestě za Ligou Mistrů a nastolený standard jej neopustil prakticky až do minulé sezony. Kromě své pověstné bojovnosti, kterou uměl spoluhráče nakazit ve chvílích, kdy to bylo nejvíce zapotřebí, ale v paměti Evertonians nejvíc utkvějí jeho góly. Celkem jich v 278 zápasech vstřelil 68, byť v loňské sezoně se trefil pouze třikrát.

Vzhledem k různých faktorům, které byly v minulé sezoně znát, asi nejde o zprávu překvapivou, ale tohle jde stranou. S legendami se totiž loučí nejhůř a Tim alespoň u mě legendou je a bude. Díky za všechno Timmy a hodně štěstí!