Vyřeší Hitzlsperger problémy?

11/10/2012 0 Od Riči

Thomas Hitzlsperger se možná brzy dočká podepsání kontraktu v Evertonu, s nímž několik týdnů trénuje jako volný hráč. David Moyes totiž začíná mít kvůli zraněním starosti ve středu zálohy.

Třicetiletý bývalý reprezentant Německa se snaží získat angažmá u Toffees potom, co byl v létě propuštěn z Wolfsburgu. A v pondělí nastoupil k prvnímu soutěžnímu zápasu, když pomáhl Evertonu U21 porazit Norwich 2:0 v rámci nové Premier League U21.

90 minut proti Canaries znamenalo první utkání středního záložníka od zranění natržených vazů v kotníku z března. Hitzlspergers odehrál dobrou partii, a tak David Moyes nyní dumá, zda s fotbalistou náchylným na zdravotní problémy podepsat smlouvu.

Dříve manažer Blues prohlásil, že ho netlačí žádný čas ohledně Hitzlspergera, ovšem situace se nyní trochu změnila. Darron Gibson absentuje se stehenními problémy od začátku září a Marouane Fellani je nově mimo hru kvůli zranění kolena.

Gibson by se reálně mohl vrátit již na utkání proti QPR hraném 21. října, Fellaini by však tento duel určitě stihnout neměl a na vážkách je jeho start v Merseyside derby konaném na konci měsíce. Více o stavu Belgičana se bude vědět v pondělí, kdy se vrátí se srazu reprezentace a na Finch Farm podstoupí vyšetření. Zdravotní potíže si Fellaini odnesl z posledního ligového kola na Wiganu, které sice dokončil, jenže 48 hodin po střetnutí se ukázala vážnost zranění větší, než se původně předpokládalo.

Mladík Ross Barkley sbírá zkušenosti na hostování v Sheffieldu Wednesday, atak David Moyes může v současnosti počítat do středu zálohy pouze s Philem Nevillem a Leonem Osmanem, což dává Hitzlspergerovi šanci na dres prvního týmu.

Navíc Alanu Stubbsovi se výkon hráče s dělovou ránou proti Canaries líbil „Thomasovi se dařilo solidně, lehce jste mohli rozpoznat jeho zkušenosti a klid při práci s míčem.

Šlo o jeho první zápas po zranění a zvládl ho bez problému, proto to pro něj bude znamenat určitě povzbuzení. Neplánovali jsme ho ponechat na hřišti celých devadesát minut, ale kvůli střídání zraněných hráčů jsme jinou možnost neměli a jsem nakonec za Thomase velmi rád, protože jeho přístup hodnotím fantasticky.“