Sheedy zpět v akci

17/10/2012 0 Od Riči

Trénér výběru Evertonu do osmnácti let a taktéž legenda klubu, Kevin Sheedy, se po úspěšném boji s rakovinou znovu zapojil do dění na Finch Farm.

Sheedymu na konci srpna lékaři diagnostikovali rakovinu tlustého střeva, už o měsíc později podstoupil operaci a po dalších dvou týdnech jeho rekonvalescence pokročila natolik, že se mohl vrátit zpátky k trénování.

Dvaapadesátiletá ikona Toffees se ohlíží za krátkou ale zcela určitě nepříjemnou pasáží svého života: „Od pondělí jsem opět v pracovním procesu, ještě však nikoliv v plném zatížení. Pomáhá mi Duncan Ferguson, dělíme si úkoly.

„Je skvělé se vrátit, cítím se jako na startu v novém klubu. Prožil jsem si, co jsem si prožil, překonal jsem to a nyní jsem opravdu rád – mohu být na mém milovaném místě a trénovat hráče.

Hodnotím to jako trochu divoké období a také malinko neskutečné. Vše se seběhlo totiž strašně rychle, okamžitě jsem podstoupil operaci a následně se uzdravoval. Prostě to vypadá, jako kdyby se nic nestalo. Jenže stalo. A já jsem měl hodně, hodně štěstí, jelikož se podařilo odhalit rakovinu ještě v zárodku, dostalo se mi výborné péče ze strany chirurga a všech zaměstnanců. V tomto ohledu jsem opravdu dítě štěstěny.“

Napočítali bychom tisíce zpráv od fanoušků a navíc v utkání s Aston Villou, krátce po zjištění rakoviny, příznivci prozpěvovali jméno Kevina Sheedyho, jenž byl ohromnou podporou dojat. „Fanoušci se chovali úžasně, pro mě šlo o pořádnou vzpruhu. Podporovali mě lidé z prostředí fotbalu i mimo něj. Když vezmu v potaz všechny dopisy a zprávy, neuvěřitelné.

Bohužel nelze odpovědět všem lidem jednotlivě, takže hluboce děkuji všem. Každý dopis mi dodal kuráže a zprávy od lidí, kteří prodělali podobnou nemoc a zvítězili nad ní, mi pomohly. Doneslo se mi o chorálech na Aston Ville, též hluboce děkuji. Je hezké utknout v paměti a myšlenkách lidí. Šlo o další důležité povzbuzení v mém úspěšném boji.

Mohu jenom zopakovat, co jsem říkal několikrát: čím dříve se na rakovinu přijde, tím se zvětší šance na uzdravení. Hovořil jsem s obrovským množstvím lidí a ti se mě ptali, jaké se objevily příznaky nemoci. Čtyři či pět osob po rozhovorech se mnou nakonec zašlo ke svému praktickému lékaři.

Aktuálně jsem spokojen s pobytem na čerstvém vzduchu a prací, kterou zbožňuji v mém milovaném klubu.“