Wigan Athletic – Everton 2:2

17/10/2012 0 Od Riči

Před reprezentační přestávkou Everton nenatáhnul vítěznou sérii, když aspoň bod za remízu ve Wiganu zachraňoval v 87. minutě z pokutového kopu jeho bývalý hráč Leighton Baines.

Proti sobě stál na jedné, té domácí straně tým, který zažívá svůj nejhorší start do sezóny v rámci Premier League a druhé straně mužstvo, které je na tom přesně obráceně. Zdálo by se tak, že zápas dopadne jasně ve prospěch Evertonu, Wigan to však připustit nechtěl. A v 8. minutě zahrozil poprvé, když Koné málem využil zaváhání Heitingy. Nebýt pohotového Leightona Bainese, útočník z Pobřeží slonoviny zakončoval v nebezpečné pozici.

O dvě minuty později se však už domácí útočník radoval. Dobrým pasem vyzval Maloneyho do strany, odkud po kličce Colemanovi přišel centr před bránu, kde Koné bez problémů (v neodmávané ofsajdové pozici) hlavičkoval – 1:0.

Domácí se neradovali dlouho, hned za minuty našel Pienaar na zadní tyči Jelaviće a díky Chorvatově hlavičce bylo srovnáno – 1:1.

Ve 25. minutě po dlouhém nákopu se dostal k míči Koné, dovedl ho až do vápna, lehce oklamal Heitingu a připravil Di Santovi skvělou přihrávkou jasnou gólovku, kterou Di Santo zkušeně proměnil dělovkou pod břevno – 2:1. Tentýž hráč za chvíli po ráně z dálky vyprášil rukavice Howarda.

Ve 32. minutě se ve vápně Osman dobře uvolnil a s jeho tečovanou střelou měl Al Habsi velké problémy. Fotbal velkých šancí pokračoval, Leighton Baines ze strany z blízkosti nastřelil břevno.

Po přestávce Baines skvěle zakombinoval s Pienaarem, prvně jmenovaný nahrál Mirallasovi, jenž z hranice vápna přestřelil. Stejná spolupráce se zrodila i za chvíli, Mirallase tentokrát Al Habsi vychytal.

V 62. minutě mohl Koné rozhodnout, Jagielka ale výborným skluzem zakončení překazil. Utkání již směřovalo k remíze, jenže pět minut před koncem Mirallase podkopl ve vápně Figueroa, rozhodčí Kevin Friend nařídil pokutový kop. Ten Leighton Baines nasměroval do šibenice a vyrovnal – 2:2.

Wigan mohl v samém závěru mohl strhnout výhru na svou stranu, Maloneyho tečovaná střela však naštěstí šla těsně nad břevno.

Branky: 10. Arouna Koné, 23. Franco Di Santo – 11. Nikica Jelavić, 87. Leighton Baines z PK
ŽK: 19. Shaun Maloney, 56. James McCarthy – 44. Marouane Fellaini, 58. Leighton Baines, 60. Nikica Jelavić, 75. Phil Neville, 90+1. Victor Anichebe
Wigan Athletic: Ali Al Habsi, Ivan Ramis, Gary Caldwell, Maynor Figueroa, Emmerson Boyce, James McCarthy, James McArthur, Jean Beausejour, Arouna Koné, Franco Di Santo (84. Callum McManaman), Shaun Maloney
Everton FC: Tim Howard, Seamus Coleman, Phil Jagielka, John Heitinga (46. Sylvain Distin), Leighton Baines, Kevin Mirallas (90+2. Steven Naismith), Phil Neville (81. Victor Anichebe), Leon Osman, Steven Pienaar, Marouane Fellaini, Nikica Jelavić
Rozhodčí: Kevin Friend
Diváci: 18 759